SG.hu

A UPC-nél ezentúl 10 MBit az internet kezdősebessége

A UPC Magyarország megújított kábelinternetes csomagkínálatában jelentősen megnöveli a sebességet, mind az új, mind pedig a meglévő előfizetők számára.

A cég közleménye szerint június 15-étől már a legkisebb csomagban is 10Mbps-ra állítják a sávszélességet, így a UPC-nél ezentúl 10 megánál kezdődik az internet. A belépő csomag mellett 25, 50 és 120 megabites csomagok érhetőek el a továbbiakban. Miután a meglévő előfizetőket is a magasabb sebességekre állítják át, a UPC 400 ezer netes ügyfelének több mint 90%-a már legalább 25Mb-es kapcsolattal használhatja a világhálót.

Ezzel párhuzamosan, a jelenlegi legkisebb, internet start elnevezésű csomagot kivezetik a piacról és a 2 Mb-es sebességét automatikusan az új minimális szintre, 10 megabitre növelik a jelenlegi felhasználók számára. A jelenlegi FiberPower 15 csomag sebessége 25Mb-re emelkedik, és a 30Mb-es csomag előfizetőinek is lehetőségük lesz áttérni az új 50 megabites csomagra, de ehhez már modemcsere is szükséges. A 60-as csomag előfizetői változatlanul a továbbiakban is igénybe vehetik ezt a csomagot, de új megrendeléseket június 15-től már nem vesznek fel rá. Az új portfolió 10, 25, 50 és 120 megabites csomagjai június 15-étől érhetőek el, a meglévő előfizetők pedig július elejétől kezdődően kapják meg az új sebesség-beállításokat. Az automatikus átállítást nem kell külön kérniük, csak a modemet kell majd hozzá újraindítaniuk.


A Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság grafikonja a hazai szélessáv terjedéséről

A UPC 400 000 előfizetőt szolgál ki, köztük a nemrégiben megvásárolt volt Fibernet hálózatok ügyfeleit is, ezek több mint 90%-a már legalább 25Mb-es kapcsolattal használhatja a világhálót az új sebesség-beállításokat követően. Ez a sávszélesség magasabb az ADSL internettel elérhető legnagyobb lehetséges sebességnél, és máris nagyon közel áll ahhoz, amit az EU Digitális Menetrendje csak 2020-ra tűz ki célként minden állampolgár számára.

Üröm az örömben, hogy az új előfizetőknek 2200 Ft-ért kínált FiberPower10 csomag alig 5GB adatforgalmat tartalmaz a teljes sávszélességen. A felhasznált keret elérése után lassítanak a sebességen az adott hónap végéig.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • IMYke2.0.0.0 #8
    Megy a sírás...
    Az ország határvidékein meg 1 MBit a csúcs...
  • hunwhite #7
    Frankó!!!! A kis csomagok kapnak pluszt...... A 60-as csomit meg valójában csökkentik 50-re....pedig alig töltöttem...
  • Tetsuo #6
    Na ja, a Windows is siman csinal ilyen forgalmat meg a tobbi update.
  • Cat #5
    Szerintem azt nézzétek, hogy a 2 megabites csomagban EDDIG is volt forgalmi korlát, szóval most annyit csináltak, hogy megnövelték a semmit. Egyszerűen korábban telik be ugyanaz a mennyiség, ami neki jól jön, mert többen fognak magasabb csomagra váltani.
  • sanyicks #4
    na nézzük: duration 06:41:37 sent bytes: 2 983 567 645 received 4 705 332 960
    És nem is nagyon töltögettem...
  • peterx #3
    80/25 korlátlan 4700-ér :D
  • morden #2
    Én ide látom a Budapest táblát, 3mbit van most 5ezerért, elméleti maximum 7mbit ( bár nem az UPC-nél :D )
  • Tecnamo #1
    Azért az az 5Gb-os limit elég durva... Kb 1,5 óra alatt lehet ennyi forgalmat generálni. Persze érthető, ezt a csomagot nem átlagfelhasználóknak találták ki, hanem átlagon aluliaknak :D