Gyurkity Péter

A harmadik negyedév is az Androidé lesz

Elemzők többnyire egyetértenek abban, hogy a következő negyedévben is folytatódik az eddig megfigyelt trend, mivel a riválisok nem sok újdonsággal rukkolnak majd elő - a WP7 játékokkal erősít.

Tajvani iparági forrásokra hivatkozva számoltak be az ottani lapok azon véleményekről, miszerint a harmadik negyedévben is tovább nyomul majd előre az Android platform, elsősorban a Samsung és a HTC okostelefonjai révén. Ennek elsősorban a riválisok újdonságainak csúszása, a további készülékek elmaradása az oka, utóbbiak ugyanis csak az év vége felé futhatnak majd be.

Példaként említik az Apple-t, amelynek iPhone 5 készüléke - a korábbi híreszteléseknek megfelelően - nem mutatkozott be a cég rendezvénye alatt, így a debütálás legkorábban szeptemberben várható, ezt követően indulhat csak majd a piaci térhódítás. A RIM a maga részéről valószínűleg szintén ekkor rántja le a leplet a Blackberry 7-re épülő Bold 9900/9930 telefonról, míg a Nokia utolsó Symbian fejlesztéseit szórja majd ki (Anna sorozat), hogy valamikor az év vége felé kezdje meg a Windows Phone 7 vonal képviselőinek bemutatását, kezdve a Mango kódnéven szereplő verzióval. Az Android ezalatt a Samsung Galaxy S II, valamint a HTC Sensation révén hódíthat majd, várhatóan sikerrel.

A WP7 kapcsán egyébként az All Things Digital konferencián beszélt az eddigi teljesítményről az AT&T Mobility első embere, aki megemlítette, hogy az eladások elmaradtak a várttól, így ők elsősorban annak örülnek, hogy a vásárlók körében egyre egyértelműbb az okostelefonok előretörése. Véleménye szerint azonban a Microsoft és a Nokia szövetsége révén létrejöhet az ideális hardver-szoftver párosítás, és amennyiben ehhez a WP7 alatt kellő mennyiségű app lesz majd elérhető az online bolton keresztül, a siker nem maradhat el.

A Microsoft az E3 alatt nem sok figyelmet szentelt saját mobil platformjának (itt az újdonságokat már korábban ismertették), ám mégis szót ejtettek több Xbox Live játék érkezéséről, amelyek a WP7 okostelefonokon is elérhetők lesznek. Ezen alkotásokat egy YouTube videó foglalja össze.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Narxis #2
    Sanszos, hogy az utóbbi. Kár, hogy annyira IQ 0 vagy, hogy még a marketet vagy az appbrain-t se tudod használni.
  • Ferrer #1
    Csak egy dolgot nem értek: Android alá tényleg olyan gagyi szoftvereket (játék szinte semmi) írnak, vagy csak én nem látok mindent a Marketben? Sanszos, hogy az első, ezért (se) lesz többet Android telefonom.