MTI

Kövér László mindenki számára internetet szeretne

Mindenki számára elérhetővé kell tenni az internetet - mondta Kövér László házelnök szerdán, az EU-elnökség keretében megrendezett "Az Információs Társadalom Parlamentje" című konferencián az Országházban.

Megnyitó beszédében a házelnök azt hangsúlyozta: feladat még az is, hogy mindenkivel megismertessék, miként segíthetik életét az infokommunikációs eszközök. E mellett azt szorgalmazta, hogy digitális formában minél hamarabb legyenek elérhetőek nemzeti kultúrkincseink. Úgy vélekedett e három feladathoz erőfeszítésre és anyagi ráfordításra van szükség. Szerinte egyik feladat sem várathat magára, minden perc késlekedés egész társadalmi rétegeket, esetleg egész településeket szakíthat le. Ez nemcsak gazdasági, hanem a demokrácia kérdése is - húzta alá. Mint mondta, az írás-olvasás megszerzéséhez hasonlatos alapjoggá nőtte ki magát az elmúlt években a digitális írni-olvasni tudás.

A három terület esetében jelentős erőfeszítések születtek tagállami és európai szinten egyaránt, de leginkább a korszerű, modern és nem utolsósorban vonzó formát öltő tartalomszolgáltatással vagyunk leginkább lemaradva - fogalmazott a házelnök, aki szerint e területen lenne a leginkább szükség innovációra. Beszélt arról is, hogy az infokommunikáció csupán eszköz, az, hogy miként használják, az emberségről, az értékekről tesz tanúbizonyságot. Szerinte nem szabad engedni, hogy lebontsák vele azt a civilizációt, amely létrejött.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tatish #3
    Ersiman
  • Ersiman #2
    Helyes! Én azért fontosabbnak tartanám hogy mindenkinek munkája legyen...
  • moikboy #1
    Már így is tele vagyunk trollokkal...