SG.hu

300 millió dollárt fektet felvásárlásokba a Xerox

Tartós növekedéssel, nyereséges működéssel és szolgáltatási kínálatának, illetve piacainak bővülésével számol a Xerox.

A dokumentumkezelési-szektor vezető világvállalatának menedzsmentje úgy látja, hogy a kis - és középvállalkozásokkal kialakított partneri együttműködések, és a szolgáltatásaik globális szintű értékesítése révén 2012-ben a Xerox több mint 2,5 milliárd dolláros nyereséggel számolhat. A cég ebben az évben háromszáz millió dollárt fordít akvizíciókra. A vállalat szakemberei olyan cégeket keresnek szerte a világban, amelyek révén minél szélesebb körben biztosíthatják szolgáltatásaikat a felhasználók számára. Ennek a folyamatnak eredményeként a közelmúltban illesztette portfoliójába a vállalat a Benelux államok legnagyobb magántulajdonban levő ügyfélszolgálati cégét, a UNAMIC/HCN-t.

"Ez már az új Xerox. Arra törekszünk, hogy mi nyújtsuk a legszélesebb szolgáltatási palettát ebben az iparágban, legyen szó dokumentumkezelésről, vagy más szolgáltatási igényről. Hiszünk abban, hogy a jövőben is olyan megoldásokat tudunk majd biztosítani, amelyekkel a vállalatok méretüktől függetlenül hatékonyabbá és egyszerűbbé tehetik a feladataik végrehajtását." - hangsúlyozta Ursula Burns, a Xerox elnöke.

A számok nyelvére lefordítva a Xerox 2011-ben 6 - 8 százalékos, 2012-ben pedig 4 - 6 százalékos növekedést vár, amelynek révén számításaik szerint idén 2,5 milliárd dollár, jövőre pedig 2.6 - 2.9 milliárd dollár nyereséget könyvelhet el a vállalat. A társaság jövedelmének fele már most is a szolgáltatásokból származik. 2010-hez képest 29%-os növekedést könyvelhetett el ezen a területen a vállalat többek közt az egészségügyi és a szállodaipari partnerekkel kötött hosszú távú szerződéseinek köszönhetően.

Az üzleti folyamatok és az IT outsourcing terén ugyanakkor további 500 milliárd dolláros piacot lát maga előtt a Xerox, ezért az innovációs tevékenységének fókuszába is ezeknek a területeknek a kiszolgálását emelte. Így többek közt a képfelismerésben és adatelemzésben szeretnének mihamarabb pontosabb, gyorsabb és hatékonyabb módszert kidolgozni, hogy kezelhetőbbé váljanak a töménytelen mennyiségben termelődő céges információk. Emellett persze a megfizethető színes nyomtatás is a fejlesztések fontos részét képezi.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!