Gyurkity Péter

Indulhat az Android fizetési rendszere

A Google a tervezettnél jóval korábban leránthatja a leplet saját mobil fizetési platformjától, amely értelemszerűen az Android okostelefonokon lesz elérhető, akár még a hónap vége előtt.

A Bloomberg saját forrásra hivatkozva számolt be arról, hogy a keresőcég még ezen a héten hivatalosan is bemutathatja a rendszert, ami meglepetésként érte a témával foglalkozó szakértőket. Korábban ugyan már szó esett arról, hogy az illetékesek (több partner bevonásával) komolyan dolgoznak a debütáláson, akkor azonban még négy hónapos tesztperiódust vetítettek előre, amely a nyár végére tette volna a rajtot.

Amennyiben a hír beigazolódik, az említett négy hónapból mindössze kettőt szánnak a tesztelésre, ezen a héten pedig megejtik majd a hivatalos bejelentést. Ezzel a felhasználók számára lehetővé válik az azonnali fizetés, amely a rövid távolságon belül hatékony NFC-technológia segítségével történik majd, sőt ugyanígy lehetőségünk lesz kuponok beváltására is a pénztáraknál, amely további könnyítést, nagyobb kényelmet jelent. A rajt nem lesz túlságosan bonyolult, hiszen például a Sprint Nextel amerikai szolgáltató kínálatában megtalálható Nexus S már most támogatja a platformot, így tulajdonképpen csak az egyéb, bár azért szintén fontos tényezőket kell majd biztosítani.

A Sprint lesz a Google elsődleges partnere ezen a téren, a szükséges hardvert és szoftvert pedig olyan cégek biztosítják, mint a VeriFone és a VIVOtech. Az eredeti, még a tavasz kezdetén megjelent beszámolók szerint első körben öt amerikai nagyvárosban (New York, Los Angeles, Chicago, San Francisco, valamint Washington D.C.) lesz elérhető a szolgáltatás, ezt a későbbiekben terjesztik ki további városokra és régiókra. Az illetékesek egyelőre sem a Google, sem pedig a Sprint részéről nem hajlandók kommentálni a hírt, így hivatalos megerősítésre egyelőre nem került sor.

A mobil fizetési rendszerek szegmensében kemény versenyre számíthatunk, hiszen az Apple szintén komolyan foglalkozik a témával, az ISIS pedig három nagy tengerentúli szolgáltatót (Verizon, T-Mobile USA, illetve AT&T) fog össze a siker érdekében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!