HENT hírlevél

Rengeteg hamis nyomtatópatront találtak Ázsiában

Az elmúlt hetekben több mint egymillió dollár értékben foglaltak le hamis nyomtatópatronokat Thaiföldön és Kínában. Az egyik felderített üzem mintegy hatvan alkalmazottal gyártatta a hamisítványokat.

A legutóbbi két akció során 200 ezer dollár értékű hamis Fuji Xerox és Xerox márkajelzésű nyomtatópatronokat foglaltak le Kínában és Thaiföldön az eredeti gyártó közreműködésével folytatott ellenőrzések során. A Fuji Xerox bejelentése szerint a cég öt nagyobb razziát folytatott a két országban az elmúlt egy hónapban, amelynek során összesen 1 millió dollár értékű hamisítvány került elő. Thaiföldön összesen 18 telephelyet derítettek fel, míg Kínában olyan hamisító üzemet is találtak, amely több mint hatvan alkalmazottat foglalkoztatott.

A Fuji Xerox szerint a hamisítás az egész nyomdaipart érinti, de legnagyobb vesztesei azok a gyanútlan vásárlók, akik eredetinek hiszik a megvásárolt hamis terméket. A szakértők szerint a hamisítványok sokszor nehezen megkülönböztethetők az eredeti terméktől, de a gyengébb nyomtatási teljesítmény, a szivárgó patronok utalhatnak arra, hogy a termék nem valódi. A cég óvatosságra int minden vásárlót, mert a hibás, gyenge minőségű hamis nyomtatófestékek nem csak a nyomtatványok gyenge minőségében éreztetik hatásukat, de használatuk mellett a nyomtatókészülék is meghibásodhat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!