MTI

Offline küldött emaileket Oszama bin Laden

Oszama bin Laden kiterjedt internetes levelezést folytatott annak ellenére, hogy a rejtekhelyéül szolgáló pakisztáni házban nem volt internetkapcsolat - tudta meg egy neve elhallgatásával nyilatkozó amerikai terrorelhárítási szakértőtől az AP hírügynökség.

Az al-Kaida vezére telefon és internetkapcsolat nélküli abbotábádi házában számítógépen írta meg üzeneteit, amelyeket hordozható adattárolóra, pendrive-ra mentett le. Megbízottai a pendrive-ról egy távoli internet-kávézóban másolták ki e-mailbe az üzenetet, s küldték el a címzettnek. Ugyanígy, internet-kávézókban elvégzett másolás után jutottak célba a bin Ladennek szánt üzenetek.

Az abbotábádi házban a terroristavezért megölő kommandósok mintegy száz USB-kulcsot találtak, amelyeken telefonok és elektronikusposta-címek vannak, de kérdés, hogy hány használható még közülük. Az al-Kaida tagjai már elkezdték az e-mail címek változtatását.

Az amerikai haditengerészet kommandósai által begyűjtött adathordozókon olyan sok dokumentum van, hogy az amerikai titkosszolgálatoknál toborzás kezdődött arabul tudók összegyűjtése érdekében, hogy legyen, aki átnézi az anyagot. A vizsgálatban részt vevők szerint az amerikai elhárítás tudomására jutott információk nem utalnak új terrorakcióra, de kiderül belőlük, hogy Oszama bin Laden részt vett az al-Kaida műveleteinek irányításában jóval azután is, hogy amerikai részről azt hitték, átadta az ellenőrzést a helyettesének, Ajman az-Zavahrinek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • szabroy #218
    100% hogy o volt, erra mar akkor volt bizonyitekuk, mielott becsapodtak volna a repulok. csak neki ezt kesobb mondtak meg! :D:D:D
  • Hugo Chavez #217
    Ne játszd már itt te is az ostobát.

    A háború nem az usának, mint országnak nagy üzlet, hanem egyes befolyásos embereknek, akik milliárdosra keresik magukat a fegyvereladásokon az "újjáépítéseken", stb.

    Az, hogy közben az usa összecsinálta magát az általad vázolt kiadásaik finanszírozásán, az a kapzsiság által elvakított rossz stratégia eredménye.

    Ilyen egyszerű.
    Bár kétlem, hogy nyilvánosan beismered, hogy megértetted amit mondtam.
  • Asperot #216
    Hát tuti kapni fogok, de a háború már rég nem jó üzlet….illetve igen, de úgy már senki sem csinálja.
  • Molnibalage #215
    N+1-szer letárgyalt konteós bullshit. A fegyverfejlesztőknek a 7 éves jelenlét iszonyatosan nagy bukta, mert a pénz arra ment el, hogy benzint, vizet és minden más biszbaszt egy 0 infrastruktúrájú országban szállítgasság helikopterrel, stb.

    A jelenlét fenntartása, az operatív költségek annyiba fájtak, hogy százmilliárd dolláros nagyságrendben vágtak meg beszerzéseket és fejlesztéseket. Future warrior programtól kezve, a csökkentett számú F-22-őn át, a kevesebb Zumwalt romboló, stb.

    Tényleg megérte...
  • Asperot #214
    Sikerül 3 háborúba belevinni az országot, picit népirtott, olajkutakat gyújtogatott, és igaz ugyan hogy nem voltak tömegpusztító fegyverei de, lássuk be, rájátszott erre a feltételezésre. Tetszett neki a gondolat hogy a nyugat aggódik a lehetőség miatt. Utólag lehet bevallaná, hogy elszámolta magát. kb
  • Hugo Chavez #213


    Mégis, mit értettél azon, hogy baromira megdolgozott azért, hogy agyoncsapják?
  • Asperot #212
    huha, nagyok a felfedezéseid. Ennél fussa már többre. Az adófizető nem dönti el, hogy a pénz mire megy. Csak befizeti. Most tényleg a nyilvánvalót kell megvitatni velem? Ennél rövidebb az életem.
  • Asperot #211
    Hol írtam, hogy Szaddamot az erkölcs és igazság nevében kellet fenékbe rúgni?
    Nincs itt semmi kettős mérce.
  • Hugo Chavez #210
    Nem az állam állja a számlát, hanem az adófizetők.
  • Hugo Chavez #209
    "Az erkölcs és igazságosság felesleges lózung hatalmi érdekek esetében.
    ...
    Szaddam ... Baromira megdolgozott, hogy agyoncsapják azok, akik egykor segítették."

    Gratulálok!
    Egyik mondatban lesz@rod az erkölcsöt és az igazságosságot, a másikban meg ezekre hivatkozva helyesled Szaddam agyoncsapását.

    Ez az a kettős mérce, ami engem különösen irritál.