MTI

Informatikai újdonságok a Millenárison

Ez év legfontosabb informatikai eszközeit és technológiai újdonságait ismerhetik meg a látogatók a szombaton kezdődő Innováció 2011 kiállításon a budapesti Millenáris Parkban.

A négynapos rendezvényen, amelynek első két napja nyilvános és mindenki számára ingyenes, a látogatók találkozhatnak a legújabb számítástechnikai eszközökkel, illetve alkalmazásokkal, és a helyszínen ki is próbálhatják azokat. A kiállításon tesztelhetők lesznek a legújabb asztali és hordozható számítógépek, okostelefonok, 3D-s megjelenítőeszközök, konzolos játékok, újgenerációs nyomtatók, oktatási eszközök valamint innovatív üzleti és fogyasztóknak szánt informatikai megoldások - közölték a szervezők.

A kiállítók névsorában az olyan nagy számítástechnikai cégek szerepelnek, mint az Acer, Asus, Dell, Fujitsu, HP, LG, Microsoft, Intel, Sony, Steelcase, Tabello, Toshiba. A szervezők a kiállítás első két napján, szombaton és vasárnap várják a nagyközönséget, május 9-én hétfőn az Oktatási Napon a diákokat és tanárjaikat, majd 10-én a zártkörű szakmai napon a kiállítók látják vendégül üzleti és szakmai partnereiket.

A kiállítás harmadik napján Gloviczki Zoltán, a közoktatásért felelős helyettes államtitkár átadja a Nemes Tihamér Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny díjait a legtehetségesebb diákoknak. A versenyen a 2010/2011-es tanévben 3872 tanuló vett részt - közülük 911-en határon túli magyarok - mintegy 380 iskolából, két kategóriában és ugyancsak két korcsoportban. A budapesti döntőbe végül 136-an jutottak el közülük. A szakkiállításon az ünnepélyes eredményhirdetés mellett a diákok és tanárok első kézből ismerkedhetnek meg napjaink vezető informatikai megoldásaival, a legújabb technológiákkal, a világcégek legérdekesebb fejlesztéseivel, valamint számukra hasznos ingyenes szoftverekkel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!