Napi Online

Ma nyílik a CES, az elektronika csodaországa

Vegyük egy neves elektronikai szupermarketlánc egy áruházát és szorozzuk meg ezerrel. Így alkothatunk fogalmat arról, hogyan fest a minden év januárjában megrendezett Las Vegas-i Consumer Electronics Show (CES) - jellemzi a grandiózus bemutatót a CNN Money összefoglalója.

A kiállításon nem csupán azzal ismerkedhetnek meg az érdeklődők, hogy milyen technikai újdonságokat hoz az új év, hanem arról is fogalmat alkothatnak, hová tart a fogyasztói elektronikai iparág. A világszinten évi 700 milliárd dollár bevételt termelő ágazat a szakértők előrejelzése szerint a piac 4 százalékos növekedésére számíthat 2011-ben.

Az idei CES 45 ezer négyzetméteres kiállítási területén 2500 vállalat mutatja be 20 ezer új termékét, az Apple kivételével - amely minden évben saját show-t rendez - a fogyasztói elektronika minden jelentős cége képviselteti magát a rendezvényen. A látogatók számát 120 ezerre várják, ez elmarad ugyan a 2006-ban elért 150 ezres csúcstól, de jelentős javulás lehet a válság sújtotta elmúlt két év visszaeséséhez képest.

A CES főszereplői várhatóan a táblaszámítógépek lesznek. Ez a kicsi, billentyűzet nélküli, hordozható számítógép az elmúlt évben robbant be a piacra az Apple iPadjének megjelenésével. A versenytársak azonban egyre inkább felveszik a harcot az első fecskével: igyekeznek olcsóbb, de az iPad tudásához mérhető termékekkel elcsábítani a fogyasztókat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Stefling #1
    Jézusom, 700milliárd dollár....