MTI

100 millió euróért fejleszti az elektronikus fizetést a VISA

A Visa Europe éves szinten 100 millió eurót készül befektetni a bankkártyás fizetések és mobilfizetés, illetve az e-kereskedelem még erősebb összehangolásába - közölte a társaság.

A Visa kártyák használata kétszámjegyű növekedést mutatott 2011 első negyedévében. A Visa Europe adatai szerint a feldolgozott tranzakciók száma éves szinten 22,6 százalékkal nőtt az idén az első negyedévben, míg tavaly ugyanebben az időszakban 10,6 százalékkal bővült.

Peter Ayliffe, a Visa Europe vezérigazgatója arra számít, hogy a kártyahasználat növekedésének tendenciája folytatódik a következő években is, mivel az elektronikus fizetés mindinkább előtérbe kerül a készpénz használattal szemben. Olyan technológiák megjelenése várható, mint az érintésmentes és mobilfizetés, vagy az e-kereskedelem további bővülése.

A Visa Europe 2004 óta 1 milliárd eurót invesztált különböző fizetési technológiák fejlesztésébe. Ebből valósult meg a bankközi tranzakciókat feldolgozó rendszer Európában, valamint olyan fizetési technológiák fejlesztése, mint a chip, az érintés nélküli, a mobilfizetési, valamint az e-kereskedelem.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!