HENT hírlevél

A szellemitulajdon-védelmét sürgeti az amerikai alelnök

Joe Biden szerint a hamisítás és kalózkodás nem csak a hollywoodi filmmogulok szemében jelent tüskét, de az amerikai gazdaság minden szektorát és az ország minden állampolgárát érinti.

"Gyakorlatilag minden amerikai vállalkozás, amely valamely terméket gyárt, legyen az ruhanemű, szoftver, ékszer vagy gumiabroncs, érintett a hamisítás által. Ha egy amerikai cég sikeres egy ötlet kifejlesztésében, akkor azt nagy valószínűséggel megpróbálják ellopni" - nyilatkozta az amerikai alelnök.

Joe Biden Variety-nek adott interjújában az alelnök a szellemitulajdon-védelem fontosságát hangsúlyozta. Mint mondta, nem csak a hollywoodi filmesekről van szó, ha szellemi tulajdonjogi jogsértésekről beszélünk: a hamisítás és kalózkodás minden amerikait érint. "Ha a hadseregnek hamis felszerelést adnak el, az nemzetbiztonsági kérdés. Ha egy rákbeteget hamis, aktív hatóanyagot nem tartalmazó gyógyszerrel kezelnek, az súlyos közegészségügyi probléma." - mondta Biden.

Biden politikusként évtizedek óta aktív a jogvédelmi kérdésekben, jelenlegi pozíciójában szorosan együttműködik a 2008-ban kinevezett szellemitulajdon-védelmi ügyekben illetékes koordinátorával, Victoria Espinel-lel a kormány szellemitulajdon-védelmi stratégiájának megvalósításában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!