Alex

Megjelent az Adobe Creative Suite 5.5 termékcsalád

A szoftvercsomag lehetővé teszi a tervezőknek és fejlesztőknek, hogy megcélozzák az egyre elterjedtebb okostelefonokat és táblagépeket. HTML5, Flash tartalomkészítés, digitális közzététel és a videoeszközök jelentős fejlődése jellemzi.

A mai bejelentés fontos változást jelent a Creative Suite termékcsaláddal kapcsolatos termékkiadási stratégiában. A cég tervei szerint a programok főverziói 24 havonta jelennek meg, és - a Creative Suite 5.5 termékcsaláddal kezdve - jelentős verzióközi kiadások lesznek. A kiadók, médiavállalatok, hirdetők és nagyvállalatok átalakítják a tartalomfejlesztési és -terjesztési folyamataikat, amit az Adobenek is követnie kell. A cég várakozásai szerint az év végéig több mint 131 millió okostelefonon fut majd a Flash Player. Jelenleg az alkalmazást az Android, a HP webOS és a Google TV támogatja. A BlackBerry Tablet OS, a Windows Phone következő verziói, a Samsung SmartTV és más rendszerek várhatóan már a közeljövőben támogatni fogják a Flash szoftvert.

Az InDesign CS5.5 és a beépített Folio Producer eszközkészlet együttes használatával a grafikusok új szintű interaktivitást adhatnak a táblagépekre készülő oldalaikhoz. A dokumentumok tartalmazhatnak videoanyagokat, hangot, panorámanézeteket, 360 fokban elforgatható objektumokat, támogatják a képek nagyítását és eltolását, illetve a beépített HTML5 tartalmakat és interaktív rétegeket, így erőteljesebb és lebilincselő olvasási élményt biztosítanak. A Creative Suite 5.5 kiegészíti az Adobe Digital Publishing Suite megoldást, így számos táblagépen támogatja a kiadás, az értékesítés és a tartalomelemzés folyamatait.

Az új Adobe Photoshop Touch Photoshop SDK (szoftverfejlesztői eszközkészlet) új parancsfájlmotorja lehetővé teszi a fejlesztőknek, hogy olyan alkalmazásokat hozzanak létre a táblagépekre, amelyek együttműködnek a Photoshop programmal az Android, a BlackBerry és az iOS eszközökön. A cég emellett bejelentett három új iPad alkalmazást is, amelyek a táblagépek általános Photoshop munkafolyamatokban való használatának kreatív lehetőségeit jelzik - ezek az alkalmazások az Adobe Color Lava for Photoshop, az Adobe Eazel for Photoshop és az Adobe Nav for Photoshop.

Az Adobe Color Lava lehetővé teszi a színek ujjal való keverését az iPad kijelzőjén, így egyéni színgyűjteményeket és témákat lehet összeállítani, amik utána átvihetők a Photoshopba. A legkorszerűbb festési technológiákat ismerő Adobe Eazel újfajta interakciókat biztosít a "nedves" és a "száraz" festékek között. Ezek a festmények később egyenesen átvihetők a Photoshop CS5 szoftverbe, ahol szerkeszthető, illetve tovább folytatható az alkotás. Végül az Adobe Nav az iPad képernyőjét használja beviteli felületként, így a felhasználó a Photoshop eszközök kiválasztásával és használatával, az eszköztár testre szabhatóságával, akár 200 megnyitott Photoshop-fájl böngészésével és nagyíthatóságával, vagy új fájlok létrehozásával növelheti a munkafolyamat hatékonyságát.


A video- és audioszakemberek számára a Production Premium Suite lehet csábító, a műsorszórók, filmkészítők és videoszakemberek körének pedig a Production Premium csomagot ajánlják. Ez munkafolyamat-fejlesztéseket és új hangszerkesztési lehetőségeket biztosít. A fejlesztések egyike például a Mercury Playback Engine, amely jobb támogatást biztosít a grafikus processzorokhoz (GPU). További videokártyákat és laptopokat támogat, így a felhasználók gyorsabban megnyithatják a projekteket, több GPU által gyorsított szolgáltatásról kaphatnak valós idejű visszajelzést, és zökkenőmentesebben dolgozhatnak a 4k vagy nagyobb felbontású munkákon.

A Creative Suite 5.5 Master Collection egy csomagban tartalmazza az Adobe összes meghatározó iparági kreatív eszközét, így például a Photoshop, az Illustrator, az InDesign, az Acrobat, a Flash Builder, a Flash Catalyst, a Flash Professional, a Dreamweaver, az Adobe Premiere Pro és az After Effects alkalmazást. Ezek a termékek külön-külön vagy az öt Creative Suite kiadás valamelyikében is elérhetők. A teljes Creative Suite 5 termékcsaládba tartozik a Creative Suite 5.5 Master Collection, a Creative Suite 5.5 Design Premium, a Creative Suite 5.5 Web Premium, a Creative Suite 5.5 Production Premium és a Creative Suite 5.5 Design Standard.

A társaság egy előfizetéses tervet is bejelentett, amely olyan ügyfelek számára lehet vonzó, akik folyamatosan a legújabb Creative Suite termékeket szeretnék használni, egyes projektekhez igénylik a szoftvert vagy első alkalommal próbálják azt ki. Ez biztosítja az ügyfelek számára, hogy mindig a szoftverek legújabb verzióival dolgozhassanak, és mentesüljenek a kezdeti teljes költségtől.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!