Berta Sándor

Family Bhive - a gazdagok Facebookja

A közösségi portálokkal kapcsolatos trend szinte mindenkire hatással van. Napjainkban már külön ajánlatok vannak kifejezetten a gazdagoknak, ahol kapcsolatokat ápolhatnak és speciális ajánlatokat kapnak.

A gazdagoknak és hírességeknek szóló közösségi honlapok egyike a Family Bhive, amit gyakran csak úgy emlegetnek: a gazdagok Facebookja. Aki be tudja bizonyítani, hogy rendelkezik egy bizonyos méretű vagyonnal, aminek köszönhetően gazdagnak nevezheti magát, az beléphet a milliomosok és milliárdosok, az üzletemberek és a neves színészek közösségi klubjába.

"A Family Bhive egy olyan hely, ahol a vagyonos emberek találkozhatnak és megoszthatják egymással a különböző nézeteiket" - olvasható a portálon. Az ötletet rendkívül jól fogadta megcélzott közönség, ezt támasztja alá, hogy az oldalnak jelenleg már 700 személy és 40 vállalat a tagja. Köztük vannak sportolók, politikusok, színészek és cégvezetők. A bankok és pénzügyi szolgáltatók közül képviselteti magát például az amerikai Merrill Lynch és a brit Vestra Wealth.


"A kíváncsi és a hasonló érdeklődésű emberek számára lehetőséget kínálunk arra, hogy a világ forgatagától távol találkozhassanak egymással" - nyilatkozta Caroline Garnham, a Family Bhive alapítója a The New York Timesnak. A honlap alap koncepcióját és funkcióit tekintve gyakorlatilag semmiben sem különbözik a hagyományos közösségi portáloktól. Bizonyos funkciókat ugyanakkor kifejezetten a tagok igényeinek megfelelően átalakítottak. Ezek közé tartoznak a legújabb befektetési tippek megjelenítése vagy a legfontosabb üzleti tárgyalási időpontokat megjelentető naptár.

A Family Bhive oldalain - annak ellenére, hogy elsősorban kifejezetten híres és vagyonos emberek számára hozták létre - egyre több társaság képviselői regisztrálják magukat. Ők egyrészt a saját imázsukat szeretnének javítani, másrészt tehetős befektetőkre és üzleti partnerekre vadásznak a milliomosok és a hírességek között.

A magánszemélyek ingyen regisztrálhatják magukat a honlapon, viszont a társaságoknak az éves regisztrációs díj kereken 10 000 font. A befektetési ajánlatok elsősorban Nagy-Britanniára vonatkoznak, de az üzemeltetők azt ígérték, hogy hamarosan más országokra is kiterjesztik a szolgáltatást. "A koncepciónkat meg akarjuk valósítani Zürichben, Szingapúrban, Kínában, Dubajban és az Egyesült Államokban is" - közölte Caroline Garnham. A szakember ugyanakkor konkrét időpontokat nem említett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Penge4 #9
    Biztos, hogy a centralizálódás és a személyes adatok publikálása jó ötlet a jelen helyzetükben, amikor számos csoport csak arra vár, hogy elszámoltassa/Dunába lőhesse/kivégezhesse/megfoszthassa vagyonától és hasonló dolgokat műveljen velük?

    Meg ott vannak a gonosz tenoristák is.
  • csimmasz #8
    Nekem is, már csak a vagyon hiányzik!
  • Kryon #7
    Jó kezdeményezésnek tartom az egész tendenciával együtt, ami az utóbbi 1-2 évben elindult, hogy 1 nagy FB massza helyett inkább több kisebb, tematikus közösségi oldal működjön.
  • Alfa Of NS #6
    Magyarországon is elkészült egy új közösségi oldal. A Terrorelhárítási Központ üzemelteti. Úgy is emlegetik, hogy Kubatov Facebook-ja. Az egyszerüség kedvéért előre ki van töltve minden, hogy mi a hobbitok, kiket ismertek, hol dolgoztok stb. A regisztrációval sem kell bajlódni, már regisztrálva vagytok. Mindannyian.
  • willcox #5
    "A magánszemélyek ingyen regisztrálhatják magukat a honlapon"
  • pasi29uk #4
    Nem szabad irigykedni. Nagyon jó! Ha nem éves lenne a díja hanem egyszeri, esélyes lenne a regisztráció.
    A t0k0m kivan a száz meg száz közösségi oldal szemetéből illetve attól a ténytől, hogy tagnak neveznek meg olyan helyen ahova életembe nem regisztráltam de mailben ŐK tudják, hogy NEKEM milyen a kapcsolati hálóm, és kiket ismerek... holott sosem adtam meg.
  • torzsvendeg #3
    bullshit
  • Szefmester #2
    Na ide tényleg "megérné" regisztrálni. :)
  • passatgt #1
    ott a helyem