Gyurkity Péter

PlayStation játékok Androidon

A várakozásoknak megfelelően a Sony elérhetővé tette az első PlayStation játékokat az Android saját online szoftverboltjában, ezek azonban kifejezetten az Xperia Play telefonhoz készültek.

Egyszerre több lap is beszámolt arról, hogy felbukkant az első öt PlayStation játék az Android Market oldalán, ahol egységesen 6,38 dolláros áron szerezhetik be őket a felhasználók. A cég nyilván az Xperia Play megjelenésére készülve tette elérhetővé a népszerű alkotásokat, ezek azonban éppen ezen telefon vezérlőjére támaszkodnak, így nem futtathatjuk majd őket bármilyen Android készüléken.


Két további játék (Wild Arms és Rally Cross) egyelőre nem elérhető a portálon, azt azonban már biztosra vehetjük, hogy a Sony mintegy 50 különböző alkotást biztosít majd a megjelenéssel egy időben, illetve röviddel azt követően, hogy meglegyen a megfelelő szoftveres háttér. Ezúttal pedig nem kizárólag a tengerentúli fejleményekről számolhatunk be, hiszen az Egyesült Királyságban az új okostelefon már megtalálható néhány szolgáltató kínálatában, így például az Orange, illetve a Phones4u katalógusában is, ehhez azonban rögtön hozzáteszik, hogy nem lesz olcsó mulatság a készülék, hiszen havi 35-40 fontot is elkérnek a cégek az egyes csomagok keretében.

A brit források szintén öt játékról adnak hírt, amelyek alapértelmezetten kapnak helyet a telefon mellett, ehhez pedig további egy alkotást tölthetnek majd le a vásárlók, jóllehet egyelőre éppen 6 játék áll rendelkezésükre a szigetországban, túl nagy választékról tehát itt sem beszélhetünk - ez nyilván hamarosan változni fog. Előzetes vélemények szerint a meglehetősen kedvező kritikák után elmaradhat a nagy vásárlói roham, hiszen éppen azok a jól ismert játékok hiányoznak a kínálatból, amelyek tömegeket vonzanának, így egyelőre vegyes érzelmekkel érkezik az Xperia Play.


Az első részletes leírások és elemzések után tisztább képet kapunk majd, a Sony Ericsson pedig a korai adatok alapján eldöntheti, mennyiben volt sikeres a húzás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • jackoneill90 #5
    milyen playstation játékok? ps1-esek tuningolva?
  • kvp #4
    Ez akar eladhatonak is tunik. Remelhetoleg lehet telefonalni es internetezni is a keszlukekkel. (ez ma mar alap) Egyebkent az iranyitasrol csak annyit, hogy van par dpad-es telefon (pl. htc-tol), igy azokkal is lehet jatszani. (bar en jobb szeretem a full qwerty-s +dpad +touchpad +touchscreen-es valtozatot, mert ott van wasd is, pl. htc desire z) Viszont egy bluetooth-os gamepad-dal meg jobb. Alternativakent lehet meg overlay-ben (felig atlatszokent) megjeleniteni egy gamepad-et a jatek kepernyoje folott es a multitouch-on keresztul gomblenyomasokat emulalni. En a flash-es jatekokhoz tobbnyire wasd-ot szoktam hasznalni, az ugyanis kinyitott keszuleknel pont kezre esik, ha a masik kezevel az analog dpad-et iranyitja az ember. (wasd: mozgas, dpad: celzas+tuz)

    ps: Miert nincs az xperia play-eken kozepen egy qwerty billentyuzet? Hely lenne hozza...
  • Vers #3
    a sony a sajat sirjat assa
  • zola2000 #2
    jó lenne ha nem akarnák sokkal drágábban adni mint pl a 3DS...
  • sajtosnudli #1
    Szerintem nagy bukás lesz.