Berta Sándor

Most kezdődhet az online szolgáltatások aranykora

Michael Näf, a Doodle vezérigazgatója szerint bár az elmúlt években néhány óriáscég bebiztosította magának a Web 2.0 vezető pozícióit, azonban a kisebb vállalatoknak egyáltalán nem kell szomorkodniuk, az ő aranykoruk csak most érkezik el.

"Csak ámulni fogunk azon, hogy mennyi szolgáltatás jön majd a közeljövőben létre és ráadásul mindez mennyire gyorsan következik majd be" - vélte a webes találkozószervező honlap vezetője. Michael Näf úgy vélte, hogy még egyáltalán nem lefutott a versenyben való részvétel a kisvállalkozások és az új ötletek számára. "Az alapvető feltétel mindig ugyanaz, függetlenül attól, hogy 100 évvel ezelőttről vagy a mai internetes világról beszélünk: az embernek piacot kell találnia. Számos online cég épít arra, hogy meglévő üzleti modelljét módosítja és kihasználja a mostani hatásokat. Ma is vannak olyan ötletek, amelyek a weben rövid időn belül megvalósulnak. Jó példa erre a Groupon. A nagyon rövid innovációs ciklusok miatt folyamatosan újra fedezik fel az emberek a sikeres üzleti területeket" - hangsúlyozta a Doodle vezérigazgatója.


Näf hozzátette: a termékek minősége és piacra való gyors bevezetése mellett nagyon fontosak a megfelelő marketingintézkedések, s az is, hogy a szolgáltatások gyorsan terjedjenek el. Csak így érhető el ugyanis, hogy egy szolgáltatás képes legyen megelőzni a konkurens megoldásokat. A Doodle szintén ezt az elvet követi. A céget 2007-ben alapították és jelenleg már havonta több mint 6 millióan használják. A Doodle napjainkban a világ vezető online találkozószervező oldala. A segítségével bárki könnyedén megszervezheti az üzleti vagy magán célú megbeszéléseinek az időpontjait. A megoldás egyszerű, gyors, ingyenes és még csak regisztrációt sem igényel. A szolgáltatás működtetését reklámok segítségével és prémium modellek használatával finanszírozzák. Utóbbi a vállalatok és az üzletemberek számára több funkciót, például titkosítást kínál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!