Napi Online

Tovább olvadt az elektronikai piac

Hanyatt lökte az állami és céges informatikai rendszerek fejlesztésére vonatkozó tenderek visszavonása a számítástechnikai hardverpiacot.

Tavaly az ágazat majdnem 20 százalékot vesztett értékbeni forgalmából, ami a tartós fogyasztási cikkek piacának egészére egyáltalán nem volt jellemző. A GfK Hungária Piackutató adatai szerint az elektronikai piac (háztartási gépek, szórakoztató elektronika, it termékek) összességében majd 10 százalékkal zuhant. Egyedül a kis háztartási gépek forgalma indult felfelé, de a kutatók szerint itt is legfeljebb stagnálásról, semmint a szegmens magához téréséről lehetett beszélni.

A GfK szerint 2010 második felétől már mutatkozott halovány javulás, de az év első felében elszenvedett zuhanást nem sikerült egyetlen forgalmazónak sem pozitív irányba terelnie. A karácsony jobban sikerült, mint 2009-ben, hála az agresszívabb hó eleji marketingmunkának. A webes értékesítés 9 százalékra nott, ami a GfK szerint 2011-ben is folytatódik, emellett erősödhet a tabletek, az okostelefonok és a televíziók forgalma.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!