Berta Sándor

Az Amazon is elindította a szoftverboltját

Hivatalosan is elindult az Amazon Appstore, amelyben az ingyenes Angry Birds Rio mellett további 3800 Androidos alkalmazás található. A cégnek számtalan jogi akadállyal kell szembenéznie.

Az Amazon Appstore szeretne jól elkülönülni a többi hasonló ajánlattól és olyan új funkciókkal, saját minőségbiztosítási rendszerrel rukkolt elő, amely reményei szeirnt még az Apple iTunes App Store megoldásait is háttérbe szorítja. Az Apple azonban egyből megorrolt a szolgáltatásra, mivel az App store elnevezés miatt pert kezdeményezett az Amazon ellen, mondván a márkanév használata sérti a jogait.

Az Amazon Appstore indulásának szempontjából meglehetősen rosszkor érkezett az Apple beavatkozása. "Felhívtuk az Amazon figyelmét arra, hogy ne másolja le az App Store nevet, mivel ez összezavarhatja és félrevezetheti az embereket" - jelentette ki Kristin Huguet, az Apple szóvivője. A The Wall Street Journal arról számolt be, hogy az Apple ügyvédei már be is nyújtották a bírósághoz a per elindításához szükséges dokumentumokat. A Steve Jobs vezette konszern a névváltoztatáson túl egy közelebbről meg nem nevezett összegű kártérítést is követel az Amazontól.


Az Amazon Appstore minden nap egy Androidos alkalmazást ingyen kínál a felhasználóknak, ám a fejlesztők ekkor is pénzt kapnak a letöltések után. Az online cég a bevétel 30 százalékára tart igényt. A vállalat a szoftverek reklámozására ajánlatrendszert vezetett be, ami nagyban hasonlít az Apple által alkalmazott Genius-ajánlásokhoz. A fő különbség azonban, hogy az Amazon a Test Drive nevű funkció keretében lehetővé teszi az ügyfelei számára, hogy minden programot a vásárlás előtt 30 percen át a böngészőjükben tesztelhessenek.

A mostani kínálatban kereken 3800 alkalmazás található meg, köztük nagy fejlesztőstúdiók és független szakemberek termékei is. Ez jelentősen elmarad az Android Market és az iTunes App Store kínálatától. Az Amazon azt ígéri, hogy minden szoftvert szigorúan ellenőrizni fognak és az első vásárlóknak az Angry Birds Rio ingyenes verzióját kínálják.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tripax #9
    A Google új rendje mindenhova illeszkedni akar és a partnerek is már sorban állnak, így legalább nem azért fogok telót venni mert csak egy platformon érhető el szép alkalmazás hanem azért is mert megtudom fizetni.
  • Tripax #8
    A szokásos nagyvilági gazdasági jelenség, akárcsak a DVD lejátszóknál. Először drága mert új, majd kettéválik nagyon alacsony árúra és gazdag de csak minőségire, majd a harmadik felvonásban az olcsó az nagyon okos lesz és sok mindenre jó míg a másik csak divat -telefonra is igaz.
  • fergusonpapa #7
    lelett irva h csak amerikai adatot kel megadni és nálunk is jó.
  • raingb #6
    sajnos a szolgaltatas csak kizarolag USA teruletere vonatkozik, mashonnan nem elerheto. De azert koszonjuk a hirt
  • kalapos01 #5
    Nem csak anyázás miatt lehet törölni, de erre az OFF-ra kurvára szükség volt. Hisztizz máshol. Ha törölnek, nyeld le.
  • Zolivok #4
    én film szekcióba akármit írok törli viktorka .p
  • lostprophet #3
    Gratulálok az SG-nek, hogy törölte a kommentemet, pedig nem anyáztam semerre. Grat.
  • 5c0rp330n #2
    en innen is tudom hasznalni erdemben ugy hogy amerikai adatokat adtam meg :)
  • aronvirginas #1
    Kimaradt, hogy egyelőre csak az Egyesült Államok területéről használható érdemben...