Napi Online

Történelmi nyereség a Kingstonnál

A Kingston Technology Corporation globális árbevétele 2010-ben a vállalat történetében a legnagyobb, összesen 6,5 milliárd dollár lett - jelentette be a társaság.

Ez különösen azért tűnik jó eredménynek, mert közben nem beszélhettünk éppen az IT-piac szárnyalásáról. Az árbevétel a 2009-es szintet 2,4 milliárd dollárral haladta meg, ami az átlagos eladási ár és a rendelési volumenek növekedésének egyaránt tulajdonítható. A Kingston legtöbb termékcsaládjának átlagos eladási ára emelkedett tavaly, különösen az első negyedév során, és ez a tendencia az év hátralévő részében is fennmaradt. Kiegyensúlyozott kereslet volt tapasztalható mind a vállalati végfelhasználók, mind a fogyasztók részéről, amiről az OEM és Flash ágazatban jelentkező növekedés tanúskodott. A Kingston igazán az SSD-meghajtók, memóriamodulok és pendrive-ok piacán folytat igen expanzív üzletpolitikát.

Az 1987-ben alapított társaság árbevétele az utóbbi években igen dinamikusan emelkedett, még a válság is viszonylag csekély visszaesést hozott. A vállalat árbevétele 2007-ben elérte a 4,5 milliárd dollárt, ez az érték 2009-ben 4,1 milliárd volt. Most úgy tűnik, egy csapásra visszatértek a korábbi növekedési pályához. Vállalatunk a globális gazdaság fejlődéséből fakadó előnyök kihasználásával és a kínálkozó lehetőségek megragadásával volt képes elérni az eddigi legjobb árbevételét 2010-ben - hangsúlyozta David Sun, a Kingston Technology társalapítója, aki a 2011-es várakozásokról nem beszélt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!