SG.hu

Jelentősen növelte forgalmát a Kingston

A Kingston Technology, a világ legnagyobb független memóriagyártó vállalata bejelentette, hogy 2008-ban rekordnagyságú, 41%-os növekedést ért el az előző éves forgalmához képest.

A cég sajtóközleménye szerint a túlkínálat, az átlagos értékesítési árak visszaesése és a memóriaiparban is gyenge évet hozó gazdasági visszaesés ellenére, a Kingston jelentősen növelte piaci részesedését a DRAM-ok és a flash-memóriák terén egyaránt. A vállalat világszintű értékesítése összesen 4 milliárd dollár bevételt hozott, ami 500 millió dolláros visszaesést jelent a 2007-es rekordbevételhez képest.

"A Kingston 2008-as teljesítményére ugyanúgy hatással volt az ipari visszaesés és a memóriapiac telítettsége, mint a versenytársakéra. Erős anyagi hátterünk és jelentős készpénztartalékaink lehetővé tették, hogy továbbra is rugalmasak és aktívak maradjunk, így képesek vagyunk alkalmazkodni az állandóan változó piaci helyzethez. A gazdaság jelenlegi állapotát tekintve szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy ilyen stabil a pozíciónk" - mondta John Tu, a Kingston elnök, társalapítója.

"Mindig is a hatékonyság javítását tartottuk szem előtt, erre még inkább szükségünk volt ezekben a nehéz időkben" - mondta David Sun, a Kingston társalapítója. "A vihar még nem ült el, de mi továbbra is előre haladunk. Mivel az alkalmazottaink ugyanolyan elszántak, mint John és jómagam, és mert a partnereink, forgalmazóink valamint vásárlóink folyamatos támogatását élvezhetjük, úgy érezzük, minden jól fog alakulni" - tette hozzá David Sun.

Az összbevétel visszaesése ellenére, a Kingston által leszállított termékek száma jelentősen megnőtt minden kategóriában: a flash-memóriák, a márkás gépekhez készült memóriák, az ipari szabványoknak megfelelő ValueRAM memóriák, valamint a fanatikus játékosok számára készülő HyperX memóriák körében egyaránt. A Kingston először 1995-ben lépte túl az egymilliárd dolláros álomhatárt a globális értékesítés mennyiségében, ezt követte 2004-ben a 2 milliárdos és 2005-ben a 3 milliárdos határ átlépése.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!