MTI

Kingston: jelentős áresés a memóriapiacon

Jóllehet az idén az előrejelzések szerint nő a számítógépes memóriák eladása a magyar piacon, az elemzők akár 50 százalékos árcsökkenést is reálisnak tartanak 2011-ben - mondta Kaszál Norbert a Kingston Technology Magyarországért és Szlovéniáért felelős üzletfejlesztési menedzsere.

A Kingston tavaly 2009-hez képest 4 százalékkal növelte bevételét dollárban számolva Magyarországon. A menedzser az idén a bevétel szinten tartására számít, s arra, hogy megőrzik vezető helyüket a piacon. Kaszál anyavállalati előírások miatt konkrét pénzügyi adatokat nem mondhatott, de becslések szerint, a magyar memóriapiac tavaly mintegy 30-35 millió dollárt tett ki. A Kingston részesedése a különböző memória szegmenseket nézve saját becslések szerint 30 százalékos.

Kaszál Norbert elmondta, hogy a memóriapiacot továbbra is a félvezető alapú SSD (Solid-State Drive) meghajtók iránti gyorsan növekvő kereslet bővíti. Az SSD nem tartalmaz mozgó alkatrészeket, így kevésbé van kitéve a mechanikai meghibásodásoknak, mint a többi merevlemez. A hagyományos merevlemezeknél sokkal energiatakarékosabb, s drámaian, akár a négyszeresére felgyorsítja a számítógépek teljesítményét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!