Berta Sándor

India helyi hackereket toboroz Kína ellen

Az ázsiai államban a kormány képviselői a hatóságokkal való együttműködésre szólították fel a helyi vírusírókat, hitelkártyalopókat és hackereket. A cél az, hogy az ország eredményesen tudjon védekezni a kibertámadások ellen.

Az indiai kabinet önkéntes segítőket keres a jövőben elsősorban Kínából érkező online akciók kivédésére. A kormány képviselői Mumbai városában, egy szállodában rendezték meg a Malcon nevű konferenciát. A rendezvény nevét a szervezők a Malware és a Conference szavakból alkották meg. Emellett a Malcon nevet viseli egy a helyi kabinet által támogatott platform is, amelynek célja, hogy segítse a hackerekkel való kapcsolattartást és együttműködést. A hotelben összesen 120-an gyűltek össze.

"Szükségünk van az indiai hackerközösség segítségére ahhoz, hogy megvédhessük az országunkat a kibertérben. Nagyon sok tehetséges hacker van Indiában, meg kell találnunk őket és ki kell aknáznunk a képességeiket. Éppen ezért a Malcon kommunikációs platformként is szolgál" - jelentette ki az ázsiai ország kormányfőjének tanácsadója. A politikus hozzátette: "Hogy miért kerül mindig Kína szóba, ha kibertámadásokról beszélünk? Azért, mert Kína elég hatalmas ahhoz, hogy más államok digitális infrastruktúráit megtámadja. Éppen ezért ezt meg is teszi. Először erősítenünk kell a kibervédelmünket. Talán öt év múlva elég erősek leszünk ahhoz, hogy már nem csak védekezésre leszünk képesek, hanem a visszavágására és a támadásra is."


Rajshekhar Murthy, a konferencia szervezője fontosnak tartotta kiemelni, hogy a rendezvény ne a bűnözők találkozóhelye legyen, ugyanakkor elismerte, hogy nehéz meghúzni a határvonalat. "Ugyanaz a technika, ami a hitelkártya-információk ellopására használható, segíthet egy állam digitális infrastruktúrájának megvédésében is. Ugyanazok a hackerek, akik ügyesek az adatokat ellopó programok elkészítésében vagy a védelmi mechanizmusok kijátszásában, azok a képességeiket a hazájuk szolgálatába állíthatják" - közölte Murthy.

A szakember egy olyan hálózatot akar létrehozni, amelyben a hackerek közössége egy kibertámadás-előrejelző rendszerként működik. Amennyiben egy hacker gyanús dolgokat jelent, azt azonnal megvizsgálják a kormány szakértői. A segítők múltja nem érdekli az indiai államot, de elvárja bizonyos szabályok betartását. Ezek egyike, hogy a programban résztvevők nem írhatnak több kártékony programot és a gyártók vagy üzemeltetők értesítése előtt nem hozhatják nyilvánosságra a szoftverek és a rendszerek gyenge pontjait. "Ezeknek a fiataloknak meg kell tanulniuk, hogy az illegális akcióknak köszönhetően nem lehetnek híresek. Senki sem emlékszik a hiányosságokat nyilvánosságra hozó vagy az egymillió vírust készítő hackerekre" - mondta végül Murthy.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zolis #5
    Nem semmi lesz, ha ezek megindulnak egymás ellen.
  • Murder3 #4
    persze most még cska védők majd ők is támadnak vele.
  • Romel #3
    Lehet számítani az előadásokról készített videók megtekintsére/letöltésére?
    Tényleg jó kezdeményezés.
  • Zolivok #2
    goooooooooooobaby!
  • Szefmester #1
    Tisztelendő kezdeményezés.