Gyurkity Péter

iPhone 5 részletek

Kiszivárgott a világhálóra néhány érdekes részlet a készülő okostelefonnal kapcsolatban, miközben a hivatalos megjelenés csak nyáron esedékes. Eközben érkezik a Windows Phone 7 frissítése is.

Kínai forrástól származik az értesülés, miszerint a soron következő iPhone néhány fontos változással jelenne meg, amelyek azonban még mindig nem számítanak végleges módosításnak, ezek ugyanis menet közben is változhatnak, a végső döntéstől függően. A mostani pletykákban a burkolatról és az antennáról esik szó, vagyis talán a két leggyakrabban elhangzó kritikát orvosolhatja a cég.

Elsőként arról olvashatunk, hogy az iPhone 5 hátoldala ezúttal alumíniumból készülne, amivel elsősorban a karcolások visszaszorítása a cél. Ez nagyon sokak számára volt kényelmetlen meglepetés a jelenleg kapható készülékekkel kapcsolatban, és talán az egyik legfontosabb hátulütője volt az új jövevénynek, közvetlenül annak megjelenése után. A második pontban az antenna elhelyezése kerül szóba, a komponens ugyanis a jól értesültek szerint ezúttal nem oldalt, hanem közvetlenül a hátoldali Apple-logó mögött bújna meg. Ezzel állítólag nagyban javulna a vétel, mind a hanghívások, mind pedig a WiFi-kapcsolatok esetében.

Szót ejtenek továbbá a processzorról is, amely ezúttal a többmagos A5 chip lenne - ez többek között az iPad 2 táblákban is helyet kapott (elsősorban a Cortex-A9-re alapozva). A korábbi hírek arról szóltak, hogy várhatóan 4 hüvelykes kijelzőt kap az utód, ám ezt ugyanúgy nem erősítették meg, mint ahogy szokás szerint a mostani pletykákat sem voltak hajlandók kommentálni a cég részéről. Minden bizonnyal ez nem is változik, egészen a júniusi, illetve júliusi hivatalos bemutatóig.

Ami a rivális WP7-platformot illeti, itt a NoDo kódnéven szereplő frissítés megjelenése előtt egy nappal már felbukkant a korai változat (a HTC Mozart egyes ROM-verziói révén), vagyis a felhasználók hamarosan maguk is kipróbálhatják az új szoftvert - Copy & Paste funkcióval, jobb teljesítménnyel, illetve további módosításokkal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Annorax #24
    Az alu felülete eloxált aluminium. Az meg jóval keményebb, mint az üveg. De biztos lesz olyan, aki panaszkodni fog miatta, mert belevágta a vidiát és megsérült...
  • gabrancs #23
    Én igazából most csöppentem bele az okos telefonok világába, kis ideig 3G volt a tulajdonomban, elsősorban időnkénti használat miatt részesítettem előnyben, de nagyot csalódtam a Itunes függés és annak kezelése miatt. Nekem nem a kényelmes használatot adta, hanem a korlátozás érzését. Le is cseréltem egy androidos mobilra, ami viszont hihetetlenül szimpatikus lett, beleértve a személyre szabást, a variációk sokszínűségét és az univerzális használatot, ráadásul fele annyi pénzért kaptam meg mindezt.
  • narumon #22
    Részemről remélem, hogy még jó ideig ezt mondja, bár nem zavar ha kerül rá, de a nulla alkalommal használom miatt az sem zavar ha nem.
  • narumon #21
    Azt hogy te szerencsés helyen élsz azzal nem lehet mit kezdeni. (Az ország nagy részében ennek a tizedére sem lehet előfizetni a mobilnet árán).
    Ráadásként mi a francért az otthoni nettel hasonlítod össze? Azt nem tudod vinni sehova. Ez nem vagy vagy összefüggés. Otthon van egy 8/2 netem ez 5.900 Ft-ba kerül (mert gondolom tudni szeretnéd), a mobilnetem meg asszem 3.000 forintba kerül. Sem az egyik sem a másik nélkül nem vagyok meg.
  • sanyicks #20
    Ja és gondolom a havidíja akkora amiből 80 megás korlátlan netet fizetek elő otthon ugye?
  • sanyicks #19
    normális! mini hdmi? sd kártyahely? Még mindig nincs?
    Hát persze mert a próféta megmondta hogy az nem kell...
  • Aestus #18
    http://vilagkor.blog.hu/2010/08/20/az_apple_es_a_t1000_es_modell_a_liquidmetal_felvasarlas
  • narumon #17
    Amikkel eleve adják az iphoneokat azok több gigások. Nekem utólagos van 3GB-os forgalomkorláttal az meg több mint elég egy mobilra.
  • sanyicks #16
    Miért van nagyobb mobilnet egyáltalán? Akármilyet nézek mindig vicc korlátos vicc összegért.
  • aronvirginas #15
    "Eleve vicc ez az évenkénti új kiadás ... közben meg újítás az alig van"

    Ez nettó hülyeség. Ha szerinted a hardver és a szoftver nem fejlődött semmit az évek során, akkor láthatóan sosem használtad a készülék egyetlen generációját sem.