24
  • Annorax
    #24
    Az alu felülete eloxált aluminium. Az meg jóval keményebb, mint az üveg. De biztos lesz olyan, aki panaszkodni fog miatta, mert belevágta a vidiát és megsérült...
  • gabrancs
    #23
    Én igazából most csöppentem bele az okos telefonok világába, kis ideig 3G volt a tulajdonomban, elsősorban időnkénti használat miatt részesítettem előnyben, de nagyot csalódtam a Itunes függés és annak kezelése miatt. Nekem nem a kényelmes használatot adta, hanem a korlátozás érzését. Le is cseréltem egy androidos mobilra, ami viszont hihetetlenül szimpatikus lett, beleértve a személyre szabást, a variációk sokszínűségét és az univerzális használatot, ráadásul fele annyi pénzért kaptam meg mindezt.
  • narumon
    #22
    Részemről remélem, hogy még jó ideig ezt mondja, bár nem zavar ha kerül rá, de a nulla alkalommal használom miatt az sem zavar ha nem.
  • narumon
    #21
    Azt hogy te szerencsés helyen élsz azzal nem lehet mit kezdeni. (Az ország nagy részében ennek a tizedére sem lehet előfizetni a mobilnet árán).
    Ráadásként mi a francért az otthoni nettel hasonlítod össze? Azt nem tudod vinni sehova. Ez nem vagy vagy összefüggés. Otthon van egy 8/2 netem ez 5.900 Ft-ba kerül (mert gondolom tudni szeretnéd), a mobilnetem meg asszem 3.000 forintba kerül. Sem az egyik sem a másik nélkül nem vagyok meg.
  • sanyicks
    #20
    Ja és gondolom a havidíja akkora amiből 80 megás korlátlan netet fizetek elő otthon ugye?
  • sanyicks
    #19
    normális! mini hdmi? sd kártyahely? Még mindig nincs?
    Hát persze mert a próféta megmondta hogy az nem kell...
  • Aestus
    #18
    http://vilagkor.blog.hu/2010/08/20/az_apple_es_a_t1000_es_modell_a_liquidmetal_felvasarlas
  • narumon
    #17
    Amikkel eleve adják az iphoneokat azok több gigások. Nekem utólagos van 3GB-os forgalomkorláttal az meg több mint elég egy mobilra.
  • sanyicks
    #16
    Miért van nagyobb mobilnet egyáltalán? Akármilyet nézek mindig vicc korlátos vicc összegért.
  • aronvirginas
    #15
    "Eleve vicc ez az évenkénti új kiadás ... közben meg újítás az alig van"

    Ez nettó hülyeség. Ha szerinted a hardver és a szoftver nem fejlődött semmit az évek során, akkor láthatóan sosem használtad a készülék egyetlen generációját sem.
  • asysoft
    #14
    Kézbesítési értesítésként lehet, hogy ismerősebben hangzik, de ha nem, annyit takar, hogy ha a címzettnek továbbították az SMS-t (illetve MMS-t), akkor arról te is értesülsz, így biztos lehetsz benne, hogy megkapta az üzenetet. Szerintem hasznos, nekem is ez hiányzik a legjobban a jelenlegi iOS-ből, de gyanítom, ha eddig nem rakták bele, ezen túl sem fogják... Mondjuk van kerülőmegoldás, jailbreakkel szoftveres is, egyébként meg ha szolgáltatótól függően megadott karaktersorozattal kezded az SMS-t (T-mobile "*A#", Voda-Telenor "-", természetesen idézőjelek nélkül), akkor a kézbesítésről egy válasz üzenetben értesítenek. Azért vicces, ezeket 10 éve kellett utoljára használnom, A2628S telefonommal...
  • FefeeX
    #13
    Jaja, az nincs benne, és sokáig nem volt mobilnetem, tehát nekem sem jött volna rosszul. De mondjuk akinek 500 megás van csak, annak sem ártana, független attól, hogy az analóg mennyire korszerűtlen :)
  • slickboy
    #12
    Mi a rosseb az az sms státusz?
    Inkább az FM-rádiót hiányolom belőle. Ha jól tudom az nincs a 4-esben. Biztos korszerűtlen vagyok, hogy ilyen kell, de most miért ne? :)
  • FefeeX
    #11
    Mondja az akinek nem olyan van csak hallotta valakitől, akinek az ismerősének a barátnőjének a testvérének az unokájának a távoli ismerőse mondta...
    Az enyémen egy darab karc nincs pedig nincs rajt fólia, az elején és a hátulján sem. Sőt, ismerősi körben is még legalább 5 ilyen telefon van, és azokon sincs látható karc. Ennyit az edzett üvegről. Persze, ha valaki kulcscsomóval rázza össze nap mint nap, annak karcos lesz, de aki hülye... A telefonnal nem focizni kell, és akkor nincs baj (a 3G-3GS hátulja viszont piszkosul karcolódott a semmitől is)

    Darth Dave: mit csinálnak? várják a megjelenést, és cserélnek, többnyire. És többnyire szinte ráfizetés nélkül. Mutass még egy telefongyártót, ahol évente 10-20ezer befektetéssel vadiúj telefonod lesz, friss garanciával, ráadásul a high-end...
  • Darth Dave
    #10
    Már iPhone 5...? mit csinálnak az iPhone 4 tulajok? Káromkodnak?!
  • aislado23
    #9
    Jééééé. Itt egy Apple hír és még senki nem veszett össze, ez tök meglepő. Iskolában vannak az ágresszív gyerekek???
  • Mcsiv
    #8
    - Nincs sms státusz.
    Nincs, de eddig még nem szívtam miatta egyszer sem, egyébként ez tényleg egy olyan pont, amit csak akkor értékel az ember, ha valami miatt kell, szóval ezzel részben egyetértek;)
    - Nincs közös minden alkalmazás által elérhető tárhely.
    Ezt nem igazán értem, ha arra gondolsz, hogy ilyen "letöltőközpont". Akkor de, van, sőt, igazából csak ott vannak app-ok: AppStore
    - Nincs flash támogatás.
    Ez így van, de a legtöbb flash a touchscreen miatt helyből bukott volna. Videókkal viszont nincs problémám, normális weboldalakon működik szépen
    - A szigorú policy miatt erősen korlátozott a programok lehetőségei.
    Hirtelen nem tudok olyat mondani, ami nincs iphone-on és azt mondanám, hiányozik is.

    Igaz, nekem még első generációs iphone-om van (akkor vettem, mikor az usa-ban megjelent) de eddig nem gondoltam arra, hogy hű de fontos lenne vennem egy új 4-est pl. Szép-szép, de a jelenlegivel is megvagyok.
    Próbáltam már androidos és w7-es mobilt is, de egyik se döntött le a lábamról.
    Pl az android esetében kifejezetten idegesítő volt, hogy valami utolsó eldugott menüben bukkantam rá az engem érdeklő funkcióra (sim adatok importálása).
    iPhone esetében ilyen gondom nem volt soha, szoftveresen nagyon jól megtervezett, minden kézre esett elsőre, nem volt olyan gondolatom, hogy "ez most hol is lehet".
  • Laza
    #7
    Eleve vicc ez az évenkénti új kiadás ... közben meg újítás az alig van. Ráadásul amit elcsesznek a 3. után a 4.ben, azt most javítják az 5.ben, közben legomboltak rólad egy rakat lóvét, és még örülsz is az 'újításoknak' :) gratula azoknak, akik képesek voltak kivágni ennyi pénzt tök feleslegesen ... akár csak egy iPhonera is.
  • Magiszter
    #6
    Hát ha 4"-os alu-hátas, extra-jó antennás iPhone5-öt akarnak, esetleg még néhány olyan extrát is beleraknak mint a státusz-LED, akkor tuti hogy valahol 400-500 ezer forintról fog indulni megjelenésekor.

    Én amúgy még olyat látnék benne szívesen mint:
    - Bővíthető tárhely (microSD)
    - Cserélhető akkumulátor
    - 2-3 napos használati idő, normál felhasználás mellett (Napi szinten, pár SMS, fél óra telefonálás, órányi böngészés, órányi képkészítés/nézegetés)

    Ha így volna se venném meg, mert nem adok ki telefonra fél milliót, hiába van alma a hátulján.
  • bigjoe
    #5
    Azért lenne még egy-két probléma az Iphone-al amit javíthatnának..
    (Bosszant a dolog mert szeretnék venni, de túl sok a kompromisszum).
    - Nincs sms státusz.
    - Nincs közös minden alkalmazás által elérhető tárhely.
    - Nincs flash támogatás.
    - A szigorú policy miatt erősen korlátozott a programok lehetőségei.
  • Madve
    #4
    Igen. Tulajdonképpen egy szendvics, aminél kenyér helyett üveget használtak. Elméletileg karcmentes edzett üveg, de a gyakorlatilag nagyon faszán karcolódik...
  • Madve
    #3
    Az alumínium házas n8-amat tok nélkül használom már lassan fél éve, és eddig csak egy helyen kezdtek karcok megjelenni, a kijelzőt védő fólián...
  • CybeRick
    #2
    miért? A 4-esnek a hátulja üvegből van most?
  • passatgt
    #1
    mert az aluminium kevésbé karcolódik, mint az üveg, nem?:)