Napi Online

Kecskére bízta az Apple a káposztát

Egy jó ember elkövetett egy hibát, amit most megpróbál jóvátenni - így jellemezte a korrupció bűnébe esett Paul Devine helyzetét az Apple volt beszállítói menedzserének ügyvédje.

Így próbálta tompítani ügyfele vétkeit, ezzel azonban nem tudta meghatni a volt munkaadót, amely korábban közleményben tudatta, hogy nem tűr meg becstelen magatartást sem a cégen belül, sem azon kívül. Devine, aki az iPhone okos telefon gyártásához szükséges alkatrészek beszerzésével foglalkozott 2005 és 2010 között, bűnösnek vallotta magát a San José-i szövetségi bíróság előtt, elismerve, hogy csúszópénzt fogadott el a potenciális beszállítóktól olyan belső információkért cserébe, amelyek segítségével azok javítani tudták alkupozíciójukat az Apple-lel folytatott tárgyalásokon. Devine beleegyezett abba, hogy az okozott kár fedezetére elkobozzák 2,8 millió dollár értékű készpénzét és ingatlanát.

A beszerzési menedzser azon bukott le, hogy az Apple belső ellenőrei elektronikus levelezésében nyomára akadtak csalásainak. A vállalattól kapott információk alapján az ügyészség 23 vádpontot sorolt fel vele szemben a perdokumentumokban. Devine-t maximum 20 év börtönre ítélhetik vesztegetésért és pénzmosásért, ám feltehetően ennél jóval kevesebbet kap. Az ítéletet várhatóan június elején hirdetik ki. Az Apple polgárjogi pert is indított volt alkalmazottja ellen, amelyre azonban csak a büntetőügy lezárulta után keríthet sort a bíróság.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!