MTI

Internetes fejtörő indul a magyar közoktatásban

Találd fel magad! címmel hat héten át tartó internetes fejtörő játék indul a határon innen és túli magyar közoktatásban.

A kampány célja, hogy a diákok fejlődését segítő verseny keretében vegyék őket rá a játékos tanulásra, miközben az iskolásokban az összetartozás, az intézményhez kötődés érzését is erősítsék - olvasható a szervezők közleményében. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkársága a Hálózati Tudás Terjesztéséért Programiroda (HTTP) Alapítvánnyal és több piacvezető informatikai céggel együtt a határon innen és túli magyar iskolákat, diákokat és tanárokat hívja játszani. A feladványok heti rendszerességgel március 28-tól érkeznek a résztvevők iskolai címeire.

Jelentkezni az általános iskola negyedik osztályától kezdve az érettségiző évfolyamokig lehet. A szerteágazó kérdések a legkülönbözőbb témaköröket, többek között a magyarság történelmét, az irodalmat, a számítástechnikát, illetve a magyarországi erdei élővilágot érintik. A kérdések és a válaszok elküldése elektronikus levélben történik közösen az iskola többi szereplőjével, azaz a tanárokkal és az iskolavezetés más tagjaival. Éppen ezért a HTTP Alapítvány a játékhoz egy teljes értékű, elektronikus levelezőrendszert nyújt térítésmentesen, így a jelentkezőknek csak internetkapcsolattal rendelkező gépekre lesz szükségük.

A játék szponzorai, például a Microsoft és a Nemzeti Tankönyvkiadó értékes hardver-, szoftver- és könyvnyereményeket ajánlott fel a legjobbaknak. A verseny további részletei a www.talaldfelmagad.eu címen található.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Komolytalan #2
    M$ olcsón megússza, hogy minden suliban kötelezővé tegye a silverlight telepítését.
  • Tetsuo #1