MTI

A különadó is növelte a Deutsche Telekom veszteségét

Nőtt a Deutsche Telekom vesztesége a tavalyi utolsó három hónapban az egy évvel korábbihoz képest néhány rendkívüli tétel miatt. Ezek között volt a magyarországi különadó, illetve a csoport romániai és görögországi cégénél bekövetkezett értékcsökkenés.

A Magyar Telekom többségi tulajdonosának 582 millió euró vesztesége keletkezett adó után tavaly október-december között, míg egy évvel korábban csak 3 millió volt a hiány. Elemzők 572 milliót vártak. A rendkívüli tételek 1,3 milliárd eurót vittek el, egy évvel korábban 900 milliót, akkor a kelet-,délkelet-európai egységek átszervezésének költségei miatt. A bevétel 4,5 százalékkal 15,48 milliárd euróra mérséklődött, nagyjából összhangban a piac várakozásával.

A tavalyi év egészében 1,7 milliárd euróra emelkedett az adózott eredmény az egy évvel korábbi 353 millióról, a bevétel 3,4 százalékkal 62,42 milliárdra esett. A társaság várakozásai szerint a profit az idén stabil marad, adó előtt 19,1 milliárd eurót várnak a tavalyi 19,5 milliárdot követően. A Deutsche Telekom vezetése 70 eurócent osztalékot javasol a részvényeseknek a tavalyi év után, megegyezően az előző évivel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • birdo #1
    Majd ha ráérek, sajnálni fogom Őket )))