Napi Online

Olcsóbb iPhone-nal támadhat az Apple

Kisebb és olcsóbb iPhone-nal lassítaná az Android térhódítását, a kedvezőbb árú készülékek már idén a boltokba kerülhetnek.

Lassítaná a Google Androidos okos telefonjainak előretörését az Apple, ennek érdekében az iPhone új változatain dolgozik a társaság - számolt be a Bloomberg.Az egyik fejlesztés alatt álló készülék kisebb és olcsóbb lesz a jelenleg kapható modellnél.A kedvezőbb árú iPhone-ok újabb nyomás alá helyezhetik a Nokiát, amelynek eddigi Symbian operációs rendszerét elsősorban az európai vásárlók kedvelik.

A Nokia bejelentése szerint a Microsofttal lép stratégiai partnerségre, így a finn gyártó készülékeinek alap operációs rendszere a Windows okos telefonokra készült változata lehet, reményeik szerint ezzel hatékonyabban vehetik fel a versenyt az Apple rendszere, illetve az Androiddal szemben. A Google Androidjának piaci részesedése több mint háromszorosára, 32,9 százalékra emelkedett a tavalyi negyedik negyedévben, míg az alma logós készülékek csupán 16 százalékot tudtak felmutatni - derül ki a Canalys adataiból.

Az Apple részvényei a csütörtöki kereskedésen 3,63 dollárral 354,54 dolláros árfolyamra estek vissza, az idei év eddigi időszakában 9,9 százalékos növekedést értek el.Az új iPhone a tervek szerint 200 dollár körüli összegbe (mintegy 40 ezer forintba kerülnek majd), ráadásul évekre szóló hűségidőt sem kell majd vállalniuk a vásárlóknak. A Bloomberg ügyhöz közel álló forrása szerint a kisebb és olcsóbb telefonok várhatóan ez év közepén kerülnek a boltokba az Egyesült Államokban, kisebb-nagyobb csúszás azonban elképzelhető a bevezetésben, és az is elképzelhető, hogy végül a szemetes kosárban végzik a tervek.

Az Apple olyan univerzális SIM-kártyán is dolgozik, amely lehetővé tenné az iPhone-felhasználók számára, hogy több szolgáltató hálózata közül válasszanak a kártya cseréje nélkül.Ezzel az Androidot is megszoríthatja az iPhone, hiszen rohamos terjedéséhez nagymértékben járult hozzá, hogy több amerikai szolgáltató kínálatában nem szerepelt az almás készülék.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #36
    Ebben az az érdekes, hogy egy ilyen forumon kap az iphone mindenkitől, de a végére mindig kiderül, hogy végülis a Nokia sem versenyző (igaz az elején egy nokiás magyarázta az ukászt, de a másik forumban múltkor egy Samsungos oltotta le az összes többi telefont a HTCtől kezdve...., tehát azért itt egymás között sincs egyetértés csak azt nem divat fikázni)
  • narumon #35
    Arra is van pl Intelliscreen meg ezer másik megoldás, én mondjuk egyiket sem haszbnálom mert mindegyik idegesít, de egyébként elérhető csak nem widgetnek hívják.
  • passatgt #34
    "semmi rendszerezhetőség"

    mappákba lehet rendezni, pl egymásrahúzol két játékot akkor magától elnevezi a mappát Games-nek(persze sajátot is tudsz adni) és utána az összes játékot belerakhatod

    a widgetes cuccok nemtudom hogy kellenek e, nincs iphoneom így nem tudom megítélni:)
  • sanyicks #33
    SD kártyahely! Tudod lehet cserélni :) nincs beleszögelve mint a szifonban.
  • Gerygrey #32
    Azért egy bármilyen Nokiát nem kellene egy lapon említeni a HTC Desire-rel, de még az iPhone-nal sem. :) Ha nem lenne Android, fogamat szívva bár, de én is iPhone-t vennék. Szerencse, hogy van Android.

    @Narumon: "azért még a legelvakultabb apple haterek is el szokták ismerni, hogy egy élvonalba tartozó betonstabil oprendszer"

    Azt én is elismerem, hogy az iOS egy élvonalba tartozó, betonstabil rendszer. Viszont az Android is az (persze, azt el kell ismerni, hogy a 2.2 előttiek kiforratlanok voltak) és ráadásul még a felhasználó kénye-kedve szerint alakítható is. Nekem ami a leginkább ellenszenves az iPhone-ban az az, hogy feloldom a képernyőzárat és egy nagy katyvaszt képeznek a telepített appok, semmi rendszerezhetőség, home képernyőre pakolászhatóság, widgetek, stb.
  • narumon #31
    Na látod, nekem pl a 4GB az azonnali kuka, mert semmire sem elég, viszont 10-12GB fölé sem szoktam menni. Ezért nem is vettem még az iphone4-ből sem 32GB-ost mert nem használnám ki. Ha hirtelen nagyon megugrik az adatéhségem akkor majd iphone5-ből vagy 6-ból (vagy az akkor olyan telefonból ami nekem megfelelő és ezért megvettem), majd olyat választok ami igazodik az akkori igényemhez.
  • narumon #30
    Persze, ha én sokat telefonálok meg nyomkodom akkor ő kb a dupláját :) (Ezért is szokott rá az iphonera, persze tudom tudom ő is hülye, de hát ez már csak ilyen család)
  • sanyicks #29
    Dehogynem :D angol forumokon is olyan viták vannak, anyázással személyeskedéssel hogy ihaj. pl egy lineage2 szerver fóruma kb a munkahelyi csatatérnek felelt meg, mert ugye melóból kevesen tudnak játszani, viszont a fórumon tudták osztani egymást a rivális klánok fórumwarriorjai munkaidőben, azon kívül meg játékban :D
    De nem egymásellenes játékos fórumoknál is szép viták tudnak kialakulni.
  • sanyicks #28
    Hol érdekel engem hogy egy dumbphone-nál nincs semmi haszna az sd kártyának... okostelefonról van szó, és gondolom a feleséged is csak telefonálásra meg sms-re használna bármilyen telefont.
  • pixx #27
    4 gigásat adtak hozzá, a 32 gigás sd 46 euró. Ha kell én a 4 gigásat most raktam tele 1 év után. Lehet veszek egyet. Viszont nem kell új telót vennem a nagyobb tárhelyért. :D