36
  • narumon
    #36
    Ebben az az érdekes, hogy egy ilyen forumon kap az iphone mindenkitől, de a végére mindig kiderül, hogy végülis a Nokia sem versenyző (igaz az elején egy nokiás magyarázta az ukászt, de a másik forumban múltkor egy Samsungos oltotta le az összes többi telefont a HTCtől kezdve...., tehát azért itt egymás között sincs egyetértés csak azt nem divat fikázni)
  • narumon
    #35
    Arra is van pl Intelliscreen meg ezer másik megoldás, én mondjuk egyiket sem haszbnálom mert mindegyik idegesít, de egyébként elérhető csak nem widgetnek hívják.
  • passatgt
    #34
    "semmi rendszerezhetőség"

    mappákba lehet rendezni, pl egymásrahúzol két játékot akkor magától elnevezi a mappát Games-nek(persze sajátot is tudsz adni) és utána az összes játékot belerakhatod

    a widgetes cuccok nemtudom hogy kellenek e, nincs iphoneom így nem tudom megítélni:)
  • sanyicks
    #33
    SD kártyahely! Tudod lehet cserélni :) nincs beleszögelve mint a szifonban.
  • Gerygrey
    #32
    Azért egy bármilyen Nokiát nem kellene egy lapon említeni a HTC Desire-rel, de még az iPhone-nal sem. :) Ha nem lenne Android, fogamat szívva bár, de én is iPhone-t vennék. Szerencse, hogy van Android.

    @Narumon: "azért még a legelvakultabb apple haterek is el szokták ismerni, hogy egy élvonalba tartozó betonstabil oprendszer"

    Azt én is elismerem, hogy az iOS egy élvonalba tartozó, betonstabil rendszer. Viszont az Android is az (persze, azt el kell ismerni, hogy a 2.2 előttiek kiforratlanok voltak) és ráadásul még a felhasználó kénye-kedve szerint alakítható is. Nekem ami a leginkább ellenszenves az iPhone-ban az az, hogy feloldom a képernyőzárat és egy nagy katyvaszt képeznek a telepített appok, semmi rendszerezhetőség, home képernyőre pakolászhatóság, widgetek, stb.
  • narumon
    #31
    Na látod, nekem pl a 4GB az azonnali kuka, mert semmire sem elég, viszont 10-12GB fölé sem szoktam menni. Ezért nem is vettem még az iphone4-ből sem 32GB-ost mert nem használnám ki. Ha hirtelen nagyon megugrik az adatéhségem akkor majd iphone5-ből vagy 6-ból (vagy az akkor olyan telefonból ami nekem megfelelő és ezért megvettem), majd olyat választok ami igazodik az akkori igényemhez.
  • narumon
    #30
    Persze, ha én sokat telefonálok meg nyomkodom akkor ő kb a dupláját :) (Ezért is szokott rá az iphonera, persze tudom tudom ő is hülye, de hát ez már csak ilyen család)
  • sanyicks
    #29
    Dehogynem :D angol forumokon is olyan viták vannak, anyázással személyeskedéssel hogy ihaj. pl egy lineage2 szerver fóruma kb a munkahelyi csatatérnek felelt meg, mert ugye melóból kevesen tudnak játszani, viszont a fórumon tudták osztani egymást a rivális klánok fórumwarriorjai munkaidőben, azon kívül meg játékban :D
    De nem egymásellenes játékos fórumoknál is szép viták tudnak kialakulni.
  • sanyicks
    #28
    Hol érdekel engem hogy egy dumbphone-nál nincs semmi haszna az sd kártyának... okostelefonról van szó, és gondolom a feleséged is csak telefonálásra meg sms-re használna bármilyen telefont.
  • pixx
    #27
    4 gigásat adtak hozzá, a 32 gigás sd 46 euró. Ha kell én a 4 gigásat most raktam tele 1 év után. Lehet veszek egyet. Viszont nem kell új telót vennem a nagyobb tárhelyért. :D
  • narumon
    #26
    Ámen :D
  • dirty dogg
    #25
    igaz :)
  • Tetsuo
    #24
    Azert az sg jobb, mint egy angol forum, ahol mindenki es minden mindig alright. ;) Ertelmes beszelgetes nem alakul ki soha (foci, sor, celebek-en kivul semmi), ezert nem is porognek ott, inkabb twitter es youtube, ahol a 160 karakteres korlatot sem erik el soha..
    A magyarok szeretnek vitatkozni, ellentmondani, individual velemenyeket kifejteni, ami gyakran vezet jo beszelgetesre, de ahhoz persze kell hattertudas, muveltesg is, ami itt az sg-n a tobbsegeben tinedzsereknek es idosebb kockaknak nem nagyon van meg, tisztelet a kivetelnek.
    Az sg egyetlen elonye, a(z akkor is) sok user es a konnyu forumozas kulon temacsoportokban stb.. ami 10 eve nem nagyon valtozott ugye.
    Hat ez van.
  • narumon
    #23
    Jah és ami a lényeg; miért nem lehet elfogadni, hogy másnak más tetszik, sőt másra használja, sőt más a fontos? Valahogy ebben a kibaszott országban mindenki azt hiszi, hogy amit Ő csinál, amit Ő mondd, az a király és az egyetlen út! Hát nekem ez kurva furcsa... (be lehet nézni bármilyen témával foglalkozó fórumba)
  • narumon
    #22
    A kínai dvd lejátszó is többet tud (papíron) mint egy márkás.
  • narumon
    #21
    Nem, erre csak azt mondom, hogy feleségemnek volt Nokiája SD kártyahellyel. Soha nem vettünk bele kártyát, ott árválkodott. (igaz egyetlen értelmes szoftver nem volt rá, a sebessége a béka segge alatt, és bár azt írták 3G, a notebookra kötve ebből semmi nem jött át, valami nokia szoftverrel kellett volna, hogy működjön de az nonstop fagyott, az érintőképernyő vagy azt csinálta amit szeretnél vagy nem, időközönkét az egész telefon úgy gondolta, hogy ő most akkor meghülyül és csak kikapcs / bekapcs segített - jah egyébként tényleg olcsóbb volt mint iphone mert valamivel 100e forint alatt volt. Igaz tizenötöt sem ért, szóval én ezt kicsit nagyobb túlárazásnak érzem mint egy iphonet vagy galaxy s-t)
  • sanyicks
    #20
    Olyan ez mint az ikszboksz vinyók. Sima vinyók, csak asszem a csatlakozóját megváltoztatták, vagy valami különleges módon formázzák, és 20 ezerért adnak egy 60 gigásat, mikor ennyiért amúgy 1,5 terás modolatlant veszel...
    Minden beépített "különlegesített" tárhely lehúzás.
  • sanyicks
    #19
    "1, Minden ilyen forumban előjönnek ezek a durva árak: 220e és társai, de utána mindig kiderül, hogy ez a sarki józsinak a fekete ára."
    hasonlóan túlárazott sarki fekete ár pl a t mobile-é is :D

    "Na most ha így vizsgálod a helyzetet akkor rájössz hogy egy iphone4 az 120e forint, közel ugyanannyi mint a Samsung Galaxy S."

    Csak hogy a galakszi kicsit többet tud mint a szifon, amúgy meg az is egy túlárazott szar, amit a szifonhoz igazítottak, tehát most önmagához hasonlítottad kb a szifon árait :)
  • sanyicks
    #18
    Hanem inkább megveszed a 16 gigával nagyobb változatot 50%-al több áron, holott a 16 gigával nagyobb sd kártya csak töredékébe kerül? :D lehet nem szeretsz cserélgeni, de úgy látom hülyének lenni szeretsz és kifizetni egy halom pénzt egy olcsó cuccért :)
  • sanyicks
    #17
    Tudom hogy téged(és a többi epl fant) nem érdekel az amit nem mond steve jobs hogy érdekeljen, de másokat igen.

    "Korlatlan 3G" ez szimpla hazugság, korlátlan 3g nincs.
  • davidka003
    #16
    Most olvastam:

    "az i9 csak abban különbözik a rendes iphonetól h a hátlapján nincs az apple jel és nincs benne wifi és a kamera se 7 mpixes és vaku sincs benne"
  • Tetsuo
    #15
    Az mondjuk fel tud b@*ni, hogy kapok egy olyan memokartyat, amit nem en valasztottam.. altalaban kicsit adnak.
  • Tetsuo
    #14
    Az Androidot miert kell "heggeszteni"?
  • Tetsuo
    #13
    Loool Mert te nem hasznalnal nagyobb tarhelyet, ezert senki sem.. logika.
  • dirty dogg
    #12
    Nokia 6230
    telefon - OK
    sms - OK
    mmc - OK
    akkumulátor kapacitás - 4-5-6 nap :D
    :)
  • pixx
    #11
    Akkor még én is mondok egy két dolgot, se képet, se zenét nem lehet megosztani vele más telókra...
    Ha pedig lehall a háttér tár mehet az egész a kukába, sd kártyát csak kiveszem aztán passz.
    Amúgy a sd kártyás telóhoz, adnak sd kártyát, nem kell venni. Nekem 4 gigás kártyám van közel egy év után van tele. Viszont ha szeretnék nagyobbat vehetek, cserélhetek benne.
    Alap dolog, minden telefonban van radio, Iphone 4 év után se tudott belekerülni. Persze tudom kutyának nem hiányzik, ahogy olyan alapdolgok se mint a fényképezőgép, meg a videofelvétel. Aztán mikor belekerült mindenki örült, mint majom a farkának.
  • bigjoe
    #10
    Kisöreg szerintem te nem vagy képben..
    Egy Iphone kb 180.000.- Ft.
    A HTC desire 90.000 Ft vagy nokia C7 kb 80.000 Ft..

    Az Iphone pl sms státuszt sem tud, flash-ről nem is beszélve.
    Minimálisan testre szabható.
    Nem tud profilokat, wi-fi Tethering... Tovább is van mondjam még.
    Nekem volt,de eladtam és a fenti kettő telefonom is a birtokomban van és mindkettő okosabb az Iphone-nál..
  • narumon
    #9
    1, Minden ilyen forumban előjönnek ezek a durva árak: 220e és társai, de utána mindig kiderül, hogy ez a sarki józsinak a fekete ára.
    2, Az árnál valahogy az apple haterek mindig figyelmen kivül hagyják, hogy a világ nagy részén és Magyarországon is a telefon előfizetéssel használják! Főleg ha okostelefonról beszélünk ami egy normális előfizetés és internet elérés nélkül semmit sem ér. Na most ha így vizsgálod a helyzetet akkor rájössz hogy egy iphone4 az 120e forint, közel ugyanannyi mint a Samsung Galaxy S. A jailbreak 2 gomb megnyomása amit még egy nyomi is meg tud tenni.
    3, Ha már jailbreak akkor minden ilyen fika helyen előjön, hogy az, hogy androidot igy vagy úgy kell heggeszteni, vagy winmo-ra romot kell főzni, az nem számít, ha iphonet kell jailbreakelni az maga a szentségtörés. (Az megint egy más kérdés, hogy a jailbreaket is leginkább csak azért csinálják mert ugye sokkal jobb lopni a szoftvert mint fizetni érte, más hasznát én nem nagyon láttam, és lehet jönni az ezerféle megoldástól, de a tény az tény, a legtöbb jailbreakelt iphone nem azért az, mert utána a tulja több mindenre használja, hanem csak a szoftver lopás miatt)
    5, Kiváncsi lennék miben tud keveset az iOS, azt azért még a legelvakultabb apple haterek is el szokták ismerni, hogy egy élvonalba tartozó betonstabil oprendszer. Nem is nagyon tudnál semmit mondani mivel tud kevesebbet, mint mondjuk egy winmo, symb vagy android. (persze már kezdem megszokni, hogy üres frázisokat puffoktattok mindig)
    6, Képzeld el én az ÖSSZES gyártónak tudok olyan telefonját mondani amiben teljesen alap dolgokat nem raktak bele, majd a következő modellben már benne volt, de ezzel még azt is elárultad, hogy fogalmad sincs, hogy miről beszélsz. (Vagy legalábbis várom azt, hogy mi az az alapdolog ami nincs mondjuk egy 3G-ben de 3GS-ben már igen, és igy tovább - vagy csak a szokásos apple hater vagdalózás?)
  • davidka003
    #8
    Na megint mehet a flém.
    Samsung Galaxy S ami szerintem az isten csak 130 ezerbe kerül, a nagyra tartott Iphone meg 220 ezer. Én már csak a kötözködős, keveset tudó IOS miatt és a hülye Itunes miatt sem vennék Iphone-t.
    Iphone 1/2 jailbreak nélkül totál használhatatlan volt. Iphone 3-tól már javult a helyzet. Teljesen alap dolgokat nem raktak bele ami persze aztán benne volt a következő modellben.
  • narumon
    #7
    Tudom tudom, már megbeszéltük te 8db SD kártyával mész nyaralni is. Ennek ellenére én továbbra sem tervezem, hogy egy telefon mellé még SD kártyát is vegyek.
  • narumon
    #6
    Semmivel sem butább mint a piacon lévő konkurens telefonok, sőt. Ráadásként még nem is igazán drágább azoknál, csak ki kéne emelni a fejedet a homokból.

    ui: Ismét egy forum, ahol nem az iphone tulajok kezdték a fikázást de ezt már megszoktuk, csak 15 hozzászólással később már érdekes módon minden apple hater amnéziás lesz.
  • G_ArchAngel #5
    Varjal, hianyzott nekem barmikor is az SD?
    Nem.
    Kihasznaltam barmikor is a meglevo 16 GB helyet?
    Nem.
    Hasznalom telefonrol az online tarhelyeim?
    Igen.
    Korlatlan 3G es WiFi adatforgalmam van?
    Igen.
    Erdekel mas velemenye?
    ...
  • sanyicks
    #4
    Kb. De fognak csinálni egy még butítottabb fost, amit persze megint csak a képességeihez képest messze magasabb áron adnak, hogy azért megmaradjon azon is a 200%-os haszon.
  • sanyicks
    #3
    Szerintem a hiányzó sd kártyahelynél, meg a korlátozott működésnél nem éppen a user a szűk keresztmetszet :D
  • G_ArchAngel #2
    Az iPhone annyira buta, mint az Android - mindkettonel a user a szuk keresztmetszet...
  • bigjoe
    #1
    Az Iphone így is elég butuska, az egyetlen előnye a kijelző mérete pontosabban a szélessége.. Ha butítják akkor szart sem fog érni... Az önköltsége elég alacsony az Iphonenak sztem egyszerűen csak féláron kellene adni és akkor lenyomnák az egész piacot és így is tuti lenne haszon rajta + Itunes store...