Gyurkity Péter

Két kijelző a Kyocera okostelefonján

Érdekes kialakítással érkezik a cég sorrendben második Android okostelefonja, ezen ugyanis két különálló kijelző kapott helyet, amelyek külön-külön, vagy akár egymással ötvözve is használhatók.

Az amerikai Sprint szolgáltató jelentette be elsőként az Echo névre keresztelt készülék forgalmazásának megindulását, a hír azonban nem emiatt, hanem a címben is említett kialakítás miatt érdekes. A Kyocera úgy döntött, hogy egyfajta hibridet készít el, amely egyaránt használható hagyományos telefonként, illetve hordozható minikonzolként, vagyis a játékokra is nagy hangsúlyt helyeznek.


Sokaknak ismerős lehet a koncepció, nem véletlenül, hiszen a Sony pontosan ugyanerre törekszik saját PlayStation Phone, illetve immár Xperia Play elnevezésű megoldásával, ez utóbbi azonban nyilván a meglévő PlayStation-vonalra is támaszkodik. Az Echo ezzel szemben két különálló 3,5 hüvelykes kijelzőt kapott, amelyek a készülék kihajtásakor válnak elérhetővé. Az egyes alkalmazásokat két külön felhasználási módra is felkészíthetik a külső fejlesztők, a "simultasking" üzemmódban eltérő szoftvereket futtathatunk a két képernyőn, a tábla-módban pedig egyetlen alkalmazást nagyíthatunk ki, hogy a kombinált, 4,7 hüvelykes felületen próbáljuk ki azt. A játékok esetében ez azt jelentheti, hogy az egyik kijelzőn jelennének meg az események, a másikon pedig a vezérlő bukkanna fel - nem véletlen, hogy kihajtott állapotban a telefon inkább hasonlít a Nintendo DS konzolra.


Az Echo egyébként egy 1 GHz-es Snapdragon chipet hordoz magában, amelyet 512 MB memória, egy 5 készüléket támogató WiFi hotspot funkció, 1 GB-os belső tároló, valamint akár 32 GB-os microSD-kártya, GPS, gyorsulásmérő, Bluetooth 2.1, valamint digitális iránytű és az 1370 mAh-ás akkumulátor egészít ki, egy 5 megapixeles kamera kíséretében. Ez a cég sorrendben második Android készüléke (amely egyébként az Android 2.2-es verzióját futtatja majd), az elsőként megjelenő Zio azonban kifejezetten belépő szintű megoldás volt, ami már nem igaz az Echo esetében.

A Sprint 200 dolláros áron kezdi meg a készülék forgalmazását kétéves hűség mellett (a 100 dolláros kedvezmény igénybe vétele után), arról egyelőre nem esett szó, hogy mikor érkezik meg az okostelefon a többi régióba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #13
    Sok ertelme van.. :) foleg a rugalmas kepernyonek es a csuklos mechanikanak egyutt.
  • Tetsuo #12
    En mar varom az 5.1 kijelzos mobilokat, amivel telefonalni persze ugyanilyen szarul lehet.. :S
  • Zolorado #11
    Remélem hogy ez csak vicc akart lenni. De nem vicces.
  • Piel #10
    Megint egy mobil, ami az übergazdag szülők fognak megvenni a csemetéjüknek, hogy villoghassanak vele.
    Egyébként ha lenne 4 kereke, elmehetne a boltba bevásárolni is. Amíg azt is hozzáfejlesztik, addig is használom a régi egy kijelzőset, mert a telefonáláshoz nekem az is elég. Nem egy több százezres médiaközpontot akarok hordani a zsebemben, amit mindennapok során elveszíthetek (úgysem adják vissza), a zsebesek lenyúlják, bár ezért már úgy sejtem, sötétebb helyeken ki is rabolják az embert... Hajrá! Fejlesztgessenek csak.
  • duke #9
    Ez egy uber gagyi telefon. Meg csak nem is 3d a kijelzo, meg az 5 megas kamera is nagyon ciki, nem is beszelve, hogy csak egy proceszor van benne. En biztos nem egetnem magam ilyen szarral. :)
  • who am I 7 #8
    szerintem nagyon zsír :) legyen 3.7 colos meg laposabb kicsit, és máris über, ja és windowst rá haha :D
  • smv #7
    Ez zseniális :)
  • smv #6
    Pedig ha nem lenne ilyen vastag akkor király lenne:)
  • MolniGee #5
    Ez se rossz :)
  • zola2000 #4
    Azért van értelme, böngészésnél jobban át lehet látni a weboldalt, ha érintőkijelzőn gépel az ember nem tűnik el a kép (legalábbis nintendo DSen így működik a böngésző, csak azon elég lassú)...