Napi Online

Tovább zsugorodott a magyar lappiac

Az elmúlt egy év alatt tovább zsugorodott a nyomtatott lapok piaca - derül ki a Matesz adataiból.

A Népszabadságból tavaly a negyedik negyedévben átlagosan kevesebb mint 70 ezret értékesítettek, míg egy évvel ezelőtt ez a szám még meghaladta a 85 ezret. A Magyar Nemzetből sem fogy már annyi, mint egykor, hisz az elmúlt év utolsó hónapjaiban már csak valamivel több mint 47 ezret adtak el, míg 2009 végén még 49 ezret. A Blikkből 2009 negyedik negyedévében 198 ezret értékesítettek, míg tavaly csaknem 183 ezret.

A növekedni képes kevés kivételek között a Népszava mellett volt a Bors, az elmúlt év negyedik negyedében több mint 86 ezret adtak el, míg egy évvel korábban 85,5 ezret. A sport iránt rajongók egy része sem tartott ki a Nemzeti Sport mellett, hisz ebből is ötezerrel kevesebb, mintegy 65 ezer fogyott tavaly. Az országos napilapok mellett a vidéki lapok sem őrizték pozíciójukat. Ma már például a Kisalföldből is kevesebbet adnak el, mint egykor, de a példányszáma még ma is vetekszik a Népszabadságéval.

A heti lapok, magazinok sincsenek kedvezőbb helyzetben, mind a Nők Lapja, mind pedig a Story piaca tovább zsugorodott, bár még így is 240 ezer körüli példányszám megy el belőlük. A Kiskegyed viszont néhány ezerrel növekedett, így tavaly az utolsó három hónapban értékesített példányszáma meghaladta a kétszázezret.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AgentKis #1

    Nézzük a jó oldalát! Kevesebb erdőt kell kivágni!