MTI

Informatikai eszközöket kapott a péri általános iskola

Informatikai eszközökkel gyarapodott a Győr közeli Pér általános iskolája. Az új szerzeményeket pénteken adták át a természettudományokat népszerűsítő tudós, Öveges József nevét viselő iskolában, ahol 170 diák tanul.

A beruházásra nyolcmillió forintot költöttek, a forrást az önkormányzat a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében nyerte el - mondta Herold Ádám független polgármester. A támogatáshoz önrésszel nem kellett hozzájárulni. Az oktatási intézmény egyebek között tizenöt PC-t és hozzá tartozó monitort, továbbá interaktív táblákat, netbookot és projektort kapott. Az eszközök használatára képzésen készítik fel a pedagógusokat.

Az infokommunikációs technológia révén a pedagógusok napjaink korszerű oktatási módszereit alkalmazhatják, a diákok szövegértését, nyelvismeretét és egyéb képességeit pedig könnyebben lehet fejleszteni. A polgármester elmondta: az iskola épületei felújításra szorulnak, pályázati forrás nélkül azonban az önkormányzat nem tud annyi pénzt előteremteni erre a célra, amennyire szükség lenne.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Nailyenugysincs #1
    Csak azt nem vágom hogy egy általános iskola miért kap új gépeket meg társait amikor egy infószakos középiskolából át kell járni a gazdasági szakosba mert oda rakták a gépeket és közben amikor esik az eső akkor több víz van az épületben mint odakint.