Berta Sándor

Új helyszínre költözhet a Mobil Világkongresszus

Az idei év közepéig eldől, hogy 2013 és 2017 között melyik európai nagyvárosban rendezik meg a Mobil Világkongresszust. A négy jelölt: Barcelona, Milánó, München és Párizs.

A fenti városok pályáznak a Mobile World Capital titulus megszerzésére. A győztes megkapja a jogot arra, hogy négy éven keresztül megrendezze a Mobil Világkongresszust. A konferenciára minden esztendőben februárban kerül sor és a mobil ágazat legfontosabb ilyen jellegű rendezvénye, amelyen általában mindig számos új terméket mutatnak be. A kiállítás sokezer látogatót vonzz a világ minden tájáról: üzletembereket, újságírókat, illetve szimpla érdeklődőket. A kongresszus megrendezése nem csak önmagában számít nagy eseménynek, hanem a jelentkezőket az is inspirálja, hogy számos kiegészítő eseményt, kiállításokat és kulturális programokat tartanak ezzel párhuzamosan. A cél az, hogy egyre több felhasználó érdeklődjön a GSM Szövetség (GSMA) konferenciája iránt.


A négy város mellett a jelöltek között volt Köln és Amszterdam is, azonban ezek a települések végül nem jutott a négy kiválasztott közé. A Mobil Világkongresszus házigazdája az elmúlt években Barcelona volt és a katalán város kiállításszervezői érthetően azt szeretnék, hogy a helyszín a következő négy esztendőben se változzon. Ehhez azonban Milánónak, Münchennek és Párizsnak is lesz néhány szava. A három konkurens pályázó esélyeit növeli, hogy Barcelona az elmúlt években komoly kritikákat kapott. Az egyik legsúlyosabb az volt, hogy túl kicsi volt a kiállítási terület, ezért több gyártó sem tudta a termékeit a kongresszuson bemutatni és kénytelen volt szállodákba átvinni a pavilonjait.


John Hoffman, a GSM Szövetség vezérigazgatója elmondta, hogy a szervezet várhatóan júliusban dönt arról, hogy mely város nyeri el a Mobile Word Capital címet és ezzel együtt a konferencia-szervezési jogot. Azonban nem csak a helyszín, hanem az időpont is megváltozhat: könnyen előfordulhat, hogy a jövőben nem februárban, hanem április végén kerül sor a Mobil Világkongresszusra. A legfontosabb, hogy a kiállítást mindig az esztendő első felében rendezzék meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!