MTI

A Telenor hároméves különadóra számít

A telekommunikációs cégekre kivetett különadó három évig marad érvényben, erről biztosította a miniszterelnök a szektor szereplőit - mondta Christopher Laska, a Telenor Magyarország 2011 januárjában kinevezett új vezérigazgatója, aki a tőzsdei és a magáncégek számára fontosnak nevezte a kiszámíthatóságot a beruházások ütemezésénél.

A Telenor Magyarország vizsgálja annak lehetőségét, hogyan tudja mérsékelni költségeit, mivel ilyen piaci körülmények drámai nyomást jelentenek az üzleti lehetőségekre - mondta. "Megpróbálunk a beszállítóinknál kedvezőbb árakat elérni és hatékonyabban együttműködni velük" - tette hozzá. Christopher Laska arra figyelmeztetett: ha nincs kiszámíthatóság elmaradhatnak a beruházások, azok, amelyek munkahelyeket is teremtenek.

A tőzsdén jegyzett Telenor a magyarországi gazdálkodási adatait a hivatalos jelentés előtt nem közli, ezért sem a 2010. évi eredményekről, sem az idei kilátásokról nem adhat információt - válaszolta Christopher Laska. A Telenor brandjeinek (márkaneveinek) - a djuice és a Red Bull Mobile - esetleges változtatásáról a vezérigazgató újságírói kérdésre azt válaszolta, hogy a siker, vagy kudarc hosszabb idő alatt ítélhető meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!