MTI

Digitális formában a pártállami testületek jegyzőkönyvei

A fővárosi levéltárban januártól már az egész pártállami korszak (1948-1989) budapesti pártszervezeti vezető testületeinek jegyzőkönyveit digitálisan lehet kutatni - közölte a közgyűjtemény pártiratok csoportja.

Mint írták, a 2009-ben elkészült közös levéltári portál eddig is tartalmazta a Magyar Szocialista Munkáspárt Budapesti Bizottsága vezető testületi jegyzőkönyveinek digitalizált anyagait, januárjától ez bővült ki az 1948-1956 közötti állampárt, a Magyar Dolgozók Pártja budapesti vezető testülete anyagaival. Ebbe a körbe tartoznak a pártértekezletek, az Ideiglenes Intéző Bizottság, a Politikai Bizottság és a Végrehajtó Bizottság iratai - tették hozzá.

Ez az iratanyag ezentúl a www.archivportal.hu internetes felületen lesz kutatható. A digitalizált iratanyagot a továbbiakban papíralapon nem adják ki, kivéve, ha az adatvédelmi okokból korlátozott oldalak kutatása ezt indokolja. Azon anyagok esetében, amelyeket korábban mikrofilmeztek, az adatvédelmi okokból korlátozott oldalakat a továbbiakban mikrofilmen lehet kutatni - olvasható a közleményben.

Az internetes oldalon a megyei levéltárak közzétett adatbázisai mellett kataszteri térképek, a 19. század elején végzett II. katonai felmérés térképei és különböző levéltári kiadványok digitalizált változatai is elérhetőek. Az egyik legfontosabb almenü a levéltárak közös keresője, ahol az összes közzétett anyagban lehet kutatni - írták.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!