MTI

2,5 milliárd dollár a Google nyeresége

A vártnál jobb adatokról számolt be a Google csütörtökön közzétett gyorsjelentésében. A világvezető internetes kereső- és tartalomszolgáltató nyeresége 2,54 milliárd dollár - részvényenként 7,81 dollár - volt a tavalyi év utolsó negyedik negyedévében, szemben az egy évvel korábbi 1,97 milliárd dolláros - részvényenként 6,13 dolláros - eredménnyel.

A rendkívüli tételeket leszámítva a Google részvényenként 8,75 dolláros adózott eredményt ért el az egy évvel korábbi 6,79 dollárral szemben. Az amerikai nagyvállalat negyedik negyedéves bevétele 8,44 milliárd dollárt tett ki, 26 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Nettó bevétele - amely már nem tartalmazza a partnerweboldalaknak kifizetett jutalékokat - 6,37 milliárd dollár volt, 29 százalékkal több mint egy évvel korábban.

A Thomson Reuters által megkérdezett elemzők részvényenként 8,09 dolláros eredményt vártak, 6,06 milliárd dolláros nettó bevétel mellett. A bruttó nyereség 63,9 százalékról 65,1 százalékra növekedett. A közelmúltban a Google 4,6 százalékkal 24.400-ra növelte a teljes munkaidőben dolgozó munkatársai létszámát. A Google részvényei a csütörtöki tőzsdezárást követő elektronikus kereskedésben 2,6 százalékkal 643,08 dollárra növekedtek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!