MTI

Elektronikuskönyv-háborúban az Amazon és a Google

A Google elektronikuskönyv-áruházára válaszolva az Amazon bejelentette, hogy internetes nagykereskedők is árulhatják az online áruházának kínálatát, így az Amazon Kindle e-könyvolvasójának tulajdonosai az eddiginél könnyebben vásárolhatnak digitális könyveket.

Az Egyesült Államok területéről hétfőtől elérhető Google eBookstore virtuális könyvesboltjában több millió könyvet olvashatnak ingyen az érdeklődők, miközben olyan neves kiadók műveit is megtalálhatják, mint a Macmillan, a Random House, illetve a Simon &Schuster.

A fizetős és az ingyen letölthető tartalmakkal együtt a Google jelenleg 3 millió kötetet tett elérhetővé, ezek szinte minden internetkapcsolattal és böngészőprogrammal rendelkező eszközön megjeleníthetők, beleértve az Apple mobileszközeit és a Google androidos mobiljait is. A letölthető változatok pedig a Sony elektronikuskönyv-olvasóin, valamint a Barnes & Noble Nook fantázianevű megjelenítőjén is olvashatók. Azonban a legnagyobb vetélytársnak tekintett - saját áruházzal rendelkező - Amazon viszont nem engedi, hogy a saját fejlesztésű Kindle olvasóin is megjelenjenek a Google-tól vásárolt tartalmak.

Ezzel szemben a könyvkiadással foglalkozó honlapokat jutalék fejében arra ösztönzi, hogy Amazon-könyveket is áruljanak. A Kindle szoftverének frissítésével a készülék böngészőjén lehet majd elérni az Amazonnal kapcsolatban álló online áruházakat, miközben továbbra is megmarad az a szoftver, amellyel az e-könyvek Kindle nélkül az Apple iPhone- és iPad-készülékeivel, Android-alapú eszközökön és a Research In Motion (RIM) BlackBerry-telefonjain is olvashatók

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!