MTI

A szudokut is megoldja a Google

A szudokurejtvényeket is megoldja a Google mobiltelefonokra szánt képfelismerő szolgáltatása, amely az informatikai óriásvállalat szerveit vonja be a processzorigényes műveletek elvégezésébe.

Az Android- és az iOS-alapú telefonokra tölthető Google Goggles nevű alkalmazás a készülékek beépített kameráit használja. A szoftver a rejtvényről készült képet az internetkapcsolat sebességétől függően néhány perc vagy másodperc alatt küldi a számítási felhőbe, azaz a Google szervereire. Ezek a nagyteljesítményű gépek a legbonyolultabb matematikai rejtvényeket is másodpercek alatt oldják meg, az eredményt pedig azonnal visszaküldik a feladó telefonjára.

A képfelismerési technológia leginkább utazás közben használható, mert a látnivalókról készített fotók alapján a Google azt is megmondja, hogy milyen nevezetesség található a feltöltött képen, mit érdemes róla tudni, és az a térképen pontosan hol található. Az idegen nyelvű feliratok, étlapok jelentését mintegy 60 nyelven a Google-fordító mobilváltozata jeleníti meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • jackoneill90 #5
  én olyat akarok, hogy kamerát ráirányítom valakire és megmutatja hogy szűz-e vagy nem, viszket-e neki vagy nem, akarna-e újságot olvasni . esetleg kiszámítja hogy nézhet ki meztelenül és kirajzol egy képet róla.
 • 37lz55 #4
  nem a sudoku...az nem nagy kaland lehet egy mai mosógépnek sem kiszámolni kb
 • 37lz55 #3
  ez zseniális
 • Atkamon #2
  Na, ennek van jövője szerintem... Mindig is akartam egy olyan technológiát, amivel infót tudok kapni egy előttem lévő épületről pl.
 • zola2000 #1
  Ugh, remélem idővel lesz portolva symbianra is a progi...