Napi Online

Frusztrált a Deutsche Telekom a válságadók miatt

A Deutsche Telekom frusztrált a Magyarországon bevezetett új vállalati adók miatt, mert ezek veszélybe sodorhatják a vállalati beruházásokat és az ország gazdasági növekedését - fejtette ki egy németországi pénzügyi konferencián a német távközlési vállalat pénzügyi igazgatója.

"Át kell gondolnunk, hogy mik a következmények ránk nézve, és azt is, hogy az adók milyen hatással vannak a térség beruházásaira" - mondta Timotheus Höttges. Höttges azt is elmondta, hogy elégedett a magyarországi üzletmenettel, és gazdasági fellendülésre számít egész Közép-Kelet-Európában.

Korábban tizenhárom jelentős európai nagyvállalat elsőszámú vezetője követelt szankciókat a magyar kormány ellen a különadók, és a külföldi vállalatokra vonatkozó egyéb intézkedések miatt. Az érintett vállalatok panasszal éltek az illetékes EU-igazgatóságoknál azzal a céllal, hogy az Európai Bizottság "indítson eljárást Magyarországgal szemben" az Európai Unió szabályainak a megsértése miatt.

A tiltakozás résztvevői között volt Németország részéről az Allianz, az E.On, az RWE, a Telekom, az EnBW, a Rewe elsőszámú vezetője. A hat német óriáscég tiltakozó akciójához csatlakoztak az osztrák Spar, az OMV és a Baumax, a cseh CEZ, a francia Axa, valamint a holland ING és Aegon vezetői is. A vállalatvezetők azt állították, hogy a magyar kormány intézkedései egyoldalúan diszkriminálják őket a magyar vállalatokkal szemben, ami ellentétes az Európai Unió jogszabályaival.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • uniu #2
    "A vállalatvezetők azt állították, hogy a magyar kormány intézkedései egyoldalúan diszkriminálják őket a magyar vállalatokkal szemben, ami ellentétes az Európai Unió jogszabályaival." Jah. Kíváncsi vagyok az EU-s jogban le van-e fektetve az hogy csak külföldi vállalatok kapjanak adókedvezményt ?
  • Tetsuo #1
    Ez csak szinjatek. Az orias profit helyett a csak hatalmas profittal nem elegedettek..