MTI

Online hozzáférhetők Kennedy-dokumentumok ezrei

Online is hozzáférhetővé vált John F. Kennedy elnökségének sok ezernyi digitalizált dokumentuma, köztük fényképek és telefonbeszélgetések is.

A 35. amerikai elnök digitális archívuma csütörtöktől látogatható - jelentette be a bostoni J. F. Kennedy Könyvtár és Múzeum igazgatója. "A mai fiatalok számára, ha valami nincs az interneten, az valójában nem is létezik. Remélem, hogy ez a lehetőség az amerikaiak új generációja számára is elérhető közelségbe hozza Kennedyt" - magyarázta Tom Putnam.

A digitális archívumban kétszázezer oldalnyi dokumentum, 1200 telefonbeszélgetés, beszéd és tanácskozás, valamint 1500 fénykép válik kutathatóvá a történészek és a nagyközönség számára. A digitalizálási munka négy évet vett igénybe, és tovább folytatódik. A gyűjteményt "a nemzet legnagyobb és legátfogóbb digitális elnöki archívumának" nevezte az igazgató.

A Kennedy könyvtár honlapját évente hárommillió látogató keresi fel, de szakértők szerint a digitális archívum megnyitása jelentősen megnöveli majd a forgalmat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • DeviloftheHell #5
    háhá nesztek kellett digitalizálni :D
  • Teppik Amon #4
  • sanyicks #3
    A cigarettásember
  • semmikozod #2
    Persze a szaftos részleteket biztos kihagyták. :D
    Egyébként bírom az SGn ezeket a cikkeket, ahol nem teszik ki a linkeket.
  • Teppik Amon #1
    Na jó, de ki a gyilkos a végén?