MTI

Nincs már lopott iTunes-hozzáférés a kínai webáruházban

Eltávolították a kínálatból azokat a lopott iTunes-hozzáféréseket, amelyeket Kína legnagyobb online áruházának tartott TaoBao.com oldalán hirdettek.

A 370 millió felhasználóval rendelkező oldalon átlagosan 30 jüanért (973 forintért) kínálták azokat a jogokat, amelyekkel az Apple fizetős szolgáltatásait lehetett igénybe venni. A Global Times című kínai napilap korábbi beszámolója szerint mintegy 50 ezer iTunes-fiókot árultak a kínai aukciós oldalon, ahol 1-200 jüan (32-6400 forint) közötti áron lehetett hackelt hozzáférésekhez jutni.

Az elmúlt hónapokban állítólag már több ezer fiókot értékesítettek. A Yahoo hírportál információi szerint a TaoBao üzemeltetői végül törölték a kérdéses ajánlatokat, jóllehet a nyilvánvaló csalás ellenére sokáig nem tett semmit. A kínai cég ezt azzal magyarázta, hogy csak akkor távolíthat el egy adott aukciót, ha jogsértésre hivatkozva erre utasítást kapnak. Szakértők szerint az oldalon árult hozzáférések Apple-felhasználóktól lopott belépési kódok, vagy lopott külföldi hitelkártyaadatokkal létrehozott fiókok lehettek. Ezekkel a hozzáférésekkel az Apple boltjából lehet filmeket, zenéket és különböző alkalmazásokat vásárolni.

Az Apple tavaly már elismerte, hogy számítógépes bűnözők a felhasználóik adatival követtek el visszaéléseket. Az amerikai informatikai vállalat ezért biztonságosabbá alakította az iTunes online áruház vásárlói felületét, és a bizalmas adataik miatt aggódóknak azt javasolta, hogy cseréljék le a fiókjukhoz tartozó belépési kódot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!