MTI

A neten is keresik a stockholmi öngyilkos merénylő cinkosait

A svéd nyomozók a Facebook közösségi portálon is kutatnak a stockholmi öngyilkos merénylő lehetséges cinkosai után.

A svéd biztonsági rendőrség (SAPO) szóvivője elmondta, hogy minden nyomot megvizsgálnak, beleértve a Facebook oldalán fellelhető baráti kapcsolatok hálózatait is. A nyomozók szerint egyelőre azonban túl korai lenne kijelenteni, hogy ezen a szálon azonosítani lehet majd a merényletet elkövető iraki származású férfi, Taimour Abdulwahab esetleges tettestársait.

A Dagens Nyheter című svéd napilap az Internet Haganah nevű izraeli honlapra hivatkozva arról írt, hogy Abdulwahab a Facebookon közvetetten kapcsolatban áll az amerikai Samir Khannal, egy dzsihádista internetes oldal feltételezett működtetőjével, aki korábban halálosan megfenyegette Lars Vilks svéd karikaturistát, aki 2007-ben egy gúnyrajzon kutyaként ábrázolta Mohamed prófétát. Az izraeli honlap szerint a közösségi portálon Abdulwahab "barátja" egy Nagy-Britanniában élő férfinak, aki pedig "barátja" Samir Khannak.

A 28 éves, svéd állampolgárságú merénylő szombaton robbantotta fel magát Stockholm belvárosában. A detonációnak a támadó volt az egyetlen halottja, két járókelő könnyebben megsebesült.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!