Napi Online

Bankot alapít a Siemens

A pénzügyi szervezetek németországi felügyelete (BaFin) bankalapítási engedélyt adott a Siemens-nek - közölte a müncheni központú társaság.

Az orvosi műszerektől a vasúti szerelvényekig a fejlett technológia szinte valamennyi területén érdekelt óriásvállalat bankja 250 millió euró saját tőkével indul. Az első időszakban nagyjából évi 2 milliárd eurót mozgathat meg a tervek szerint. A vállalkozás legfőbb célja, hogy erősödjön a társaság függetlensége a pénzintézetektől. A Siemens termékeinél is egyre fontosabb, hogy a puszta értékesítésen túl megtalálják a vásárló számára leginkább megfelelő finanszírozási konstrukciót, "különösen most, a pénzügyi-gazdasági válság idején" - mondta Roland Chalons-Browne, a hamarosan induló Siemens Bank vezetője.

A bank kezdetben vállalati ügyfeleket és állami beruházásokat végző szervezeteket kíván kiszolgálni, magánszemélyeknek egyelőre nem nyújt szolgáltatásokat. Németországban saját bankot mostanáig főként autógyártó cégek alapítottak. Van saját bankja például a Volkswagennek, a Daimlernek és a BMW-nek. Ezek magánszemélyeket is kiszolgálnak, egyebek mellett autóvásárláshoz biztosítanak finanszírozást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!