Alex

A PayPal blokkolja a WikiLeaksnek szóló pénzátutalásokat

Blokkolja a WikiLeaks kiszivárogtató weboldal adománygyűjtésre létrehozott számláját péntek óta az internetes pénzforgalmi szolgáltatásokat nyújtó PayPal, erősítette meg a cég.

A honlapján található blogban a PayPal azzal indokolja lépését, hogy a WikiLeaksnek szóló átutalások sértik a cég politikáját, amelynek értelmében szolgáltatásuk "nem vehető igénybe semmi olyan tevékenységhez, amely bátorítja, reklámozza, elősegíti vagy tanácsokkal látja el mások törvénysértő cselekedetét." A rövid értesítés pénteki keltezéssel jelent meg, s a PayPal németországi részlegének szóvivője szombaton nem kívánt semmit sem hozzáfűzni a hivatalosan feltett blogbejegyzéshez.

Szombaton már nem lehetett a PayPalon keresztül pénzt utalni a legutóbb amerikai diplomáciai iratok százezreit kiszivárogtató WikiLeaksnek, s a próbálkozásra válaszul az a hibaüzenet érkezett, hogy "a címzett jelenleg nem képes pénzt fogadni." Bár a PayPal csak az egyik csatornát jelentette, amelyen át a WikiLeaks adományokat gyűjtött, de valószínűleg a legbiztonságosabb és legkényelmesebb módja volt a szervezet támogatásának. A WikiLeaks honlapján felsorolt többi lehetőség között egy ausztráliai postafiókba való küldés, svájci, német vagy izlandi bankszámlákra való utalás szerepel.

Az EBay amerikai internetkereskedelmi cég leányvállalataként működő PayPal lépése újabb csapást jelent a WikiLeaks számára, amely ellen számos támadás indult azóta, hogy Washingtont és a világpolitika szereplőinek egész sorát hozta nehéz helyzetbe brutálisan őszinte amerikai diplomáciai táviratok ezreinek internetes közzétételével. A svéd igazságügyi hatóságok pénteken adtak ki egy új nemzetközi elfogató parancsot Julian Assange, a WikiLeaks portál alapítója ellen, nemi erőszak vádjával, de a kiszivárogtató weboldalnak a világhálón való jelenlétét is megpróbálják ellehetetleníteni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bakagaijin #38
    Cool, ez már a jövő. Meg sem kell várni hogy a COICA törvényjavaslatból törvény legyen.
  • hangulati #37
    nem valtok billentyozet-kiosztast, mert nem szukseges. latod, erted, amit irtam. hidd el, hogy nem okoznak gondot a rovid, vagy hosszu ekezetek. nagybetut is csak kiveteles esetben hasznalok.
    jegyet lehet valtani, viszont billentyuzetet altalaban vasarolni szoktak. billentyut valtani,hogy is mondjam...oo kisse magyartalan. ettol meg karomkodni nem kell, mert nincs ra szukseg. érted cuki?
  • torzsvendeg #36
    Ez egy hazug világ. Nem érdemes kimondani az igazságot mert kicsinálnak. Ez vár a WikiLeaks-re is. A demokrácia meg csak utópia, olyan sehol nem volt és nem is lesz. Kár is róla álmodozni. Érdekellentétek mindig lesznek és ugyebár az erősebb kutya ...
  • cateran #35
    Te meg tanulj meg magyarul es akkor tudni fogod mi a kulonbseg a billentyu,a billentyuzet es a billentyuzet-kiosztas kozott..
  • chuky123 #34
    Te meg válts (vegyél) magyar billentyűt.
  • hangulati #33
    nem ertem a celjat. bar, ha elmegy a penz, csak nem er oda, akkor vilagos. az olyat mar megszoktuk. ha el sem megy, akkor sima cenzura, amire vannak torvenyek. ha nem megy el, es nem is cenzura, akkor pedig nem demokracia. mondom ezt ugy, hogy nem ertek egyet a wikilix tevekenysegevel. es semmi ujat nem mondtam. tragarkodni meg nem kell, mert nincs ra szukseg.
  • narumon #32
    Mocskos zsidó világirányító gecik. És teljesen nyíltan csinálják, és kurvára nem érdekel senkit (csak minket néhány internetolvasó kisembert), mindenki a mocskos irányítók seggét nyalja. Nagyon meg fogjuk még ezt szopni... :(
  • 5c0rp330n #31
    paypal is bekaphatja akkor.
  • M0RN1NGST4R #30
    karvalyorrú karvalyorrúnak nem farkasa
  • Balintos #29
    Nemi erőszak vádjával? Ez annyira átlátszó.