Gyurkity Péter

Mindent visz az iPad a táblák piacán

Az Apple üdvöskéje szinte egymaga uralja a teljes szegmenst, főleg azután, hogy a legutóbbi negyedév igencsak jól sikerült számukra. Egyre több azonban a kihívó, immár az LG is saját megoldással készül.

A Strategy Analytics a legutóbbi negyedév adatait foglalta össze elemzésében, amelyben sorra veszik a fontosabb szereplőket a tábla PC-k piacán. Ebből kiderül, hogy az Apple előnye óriási, hiszen a kiemelkedő siker eredményként immár a teljes szegmens 95 százaléka felett uralkodik. Nem sok esélye van tehát a riválisoknak, ezek száma azonban folyamatosan nő.

Az almás cég nemcsak a kiemelkedő eladási adatoknak, hanem a folyamatosan megszülető kedvező véleményeknek, elemzéseknek is köszönheti előretörését, amely a jelek szerint nem lanyhul. Az áprilisban elrajtolt iPad az első két hónap során több mint kétmillió példányban talált gazdára, ezt követően pedig újabb tömegeket hódítottak meg a készülékkel - az elmúlt negyedévben például a cég saját adatai szerint csaknem 4,2 millió darabot sikerült értékesíteniük. Ezzel megszerezték a piac 95 százalékát, ám egyre több rivális bukkan fel a színen, amelyek szintén részt követelnek maguknak az eladásokból.


Ezek egyike az LG, amely a mostani beszámoló szerint szintén saját változattal készül. Az immár hivatalos hírből kiderül, hogy egy 8,9 hüvelykes megoldásról van szó, amely az nVidia 1 GHz-es Tegra 2 ikermagos chipjére épül, az operációs rendszer feladatait az Android 3.0 látná el, míg az ár egyelőre ismeretlen. A gyártó a tartalmakra és szolgáltatásokra helyezné a hangsúlyt, több részletet pedig várhatóan a januári CES folyamán osztanak majd meg a nagyközönséggel.

Az Apple egyes vélemények szerint szintén újítani készül, márciusban az iPad második generációját dobhatják piacra - meglátjuk, addigra miként alakulnak a piaci erőviszonyok.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Bordapapa #35
  A PlayBook majd lesöpri... :D
 • chuky123 #34
  Kijailbreakeled és máris van flasplayer
 • dj ozsi #33
  amúgy én is ilyet vennék, ha lenne benne flash lejátszó ?
 • pasi29uk #32
  Kíváncsi lennék, hogy az itt jelenlévő trollok közül ki vette a fáradságot arra, hogy legalább egyszer kipróbálja valamelyik almás terméket.
  Nekem van véleményem amit a tapasztalataim alapján alkotok... De attól nem tartom fosnak semelyik terméket sem, mert nem tetszik vagy épp nincs rá pénzem.

  pl.: Apple Pro keyboard fos mert nincs rajta prinscreen gombocska és win alatt hiányzik.
  iPadrol nincs véleményem de ügyes kis ketyerének tűnik.

  Szép magyar szokás szerint a kommentek többsége nem a termékről szól, hanem a burzsuly nagyot kaszáló Steveről... rohadj meg ha több pénzed van mint nekem... hozzá állásról.
 • narumon #31
  Ez nem feltétlenül van igy, sőt..
 • MsUser #30
  Ez a korrekt válasz, amit "Doktor Kotász" írt, a sok fan nem akar kimaradni a divatból ezért vesz almákat mindegy milyen. Majd egy idő után mint a kazetta értelmét veszti ez a megoldás is, vagy annyira megszokjuk hogy ha már jó árban lesz akkor valamilyen formában lesz otthon tablet PC-nk, de ne felejtsük ki hogy az amerikai hadsereg is bőven rendelt belőle, ez azért javít a statisztikán.
 • passatgt #29
  de ha többet adnának el kevesebbért, több hasznuk lenne:)
 • Yv@n #28
  "de ha drága lenne az ipad, a többiek miért nem adják olcsóbban?"

  "ráadásul a galaxy tabon is több hasznuk van mint az applenek az ipadon..."
  Hát épp ezért :) Amíg ennyiért is megveszik, addig miért adnák olcsóbban. Androidos telók sem különösebben olcsóbbak pl. a winmo készülékeknél, pedig utóbbiak árában még az OS licenszet is ki kell pengetni...
 • joebacsi #27
  Androidot én is szeretem, de speedshopban kint van egymás mellett a kettő (samu tab, ipad), és úgy azért kibukik még sajnos a különbség (először tapicskoltam tablet-et). A kisebb méret ellenére sincs annyira gördülékeny, röccenésmentes, mint az ipad.
  Bár végülis mind1, negyedmillió huf-ot nekem jelenleg egyik se ér :)
 • passatgt #26
  ráadásul a galaxy tabon is több hasznuk van mint az applenek az ipadon...