Berta Sándor

Kampány a jövő intelligens hálózatai mellett

Együttműködési megállapodást kötött a Wi-Fi Alliance és a HomePlug Powerline Alliance. A cél az, hogy az áramvezetékeken keresztül összekötött és a WLAN-eszközök zökkenőmentesen dolgozhassanak együtt.

A két szervezet munkatársai olyan úgynevezett Smart Grid-alkalmazásokat akarnak kifejleszteni, amelyek a jövő intelligens otthonaiban kaphatnak szerepet. A szövetségek egyúttal közös kampányt is indítanak a WLAN és az intelligens áramhálózatokban alkalmazható Powerline technológia használata mellett. A Smart Grid-infrastruktúrák jelenthetik a közeljövő egyik komoly beruházási területét, így érthető, hogy a két szervezet igyekszik koordinálni a fejlesztéseket, illetve meghatározni a fejlesztési irányokat. Az intelligens áramhálózatok csak akkor működhetnek optimálisan, ha minden egyes készülék hatékonyan kommunikál egymással. A szerződésnek köszönhetően a jövőben jobb, sokoldalúbb és többet tudó WLAN-, illetve HomePlug-eszközök jelenhetnek meg a piacon.

"Mind a WLAN-, mind a HomePlug-megoldások kulcsszerepet játszanak majd az energiamenedzsmentben, valamint a Smart Grid-hálózatok és az otthoni berendezések összekötésében" - nyilatkozta Rob Ranck, a HomePlug Powerline Alliance elnöke. A mostani megállapodásnak köszönhetően biztosítható, hogy a két kategóriába tartozó hálózati megoldások zökkenőmentesen működjenek együtt egymással. Mindez elengedhetetlen a megfelelő Smart Grid-alkalmazások kifejlesztéséhez és globális elterjedéséhez.

A Wi-Fi Alliance 2000 márciusa óta végzi a WLAN-termékek minősítését, míg a HomePlug Powerline Alliance hasonló feladatkört tölt be a HomePlug-rendszerek esetében. Emellett mind a két szervezet tagja az amerikai Nemzeti Szabványügyi és Technológiai Intézet Smart Grid Interoperability Panel (SGIP) programjának.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #3
    Mindketto. Tehat a konnektorbol kapja a halozatot a wifi router es az arnyekolatlan elektromos halozat a halozati forgalom fuggvenyeben szorni fogja az elektromos szmogot. Ezt a hatterzajt nagyobb teljesitmenyu wifi adokkal lehet lekuzdeni. A dolog vege valahol ott van, amikor a wifi jel es az eszmog mar akkora, mint a mikrosutoben. (meg a frekvenciajuk is pont megegyezik) Ez pedig szepen lassan ropogosra suti a helyisegben tartozkodokat. Mar csak a power over air szovetseg hianyzik a tarsasagbol es akkor tenyleg radion jonne a tapfeszultseg is. (kb. akkora tererovel mint amikor valaki egy adotornyon uldogel)
  • duke #2
    "Együttműködési megállapodást kötött a Wi-Fi Alliance és a HomePlug Powerline Alliance."

    Most akkor a wifi kartyabol fog jonni az aram ? Vagy felreertem es forditva gondoljak ? :)
  • Andr0 #1
    és ez mikor jut el majd hozzánk?:D