Napi Online

A Deutsche Telekomnál is a magyar válságadó a téma

A magyar kormány által a távközlési társaságokra kivetett válságadó befolyásolhatja a Magyar Telekom osztalék- és befektetési politikáját - mondta Christopher Mattheisen, a cég elnök elnök-vezérigazgatója.

A társaság becslése szerint a Magyar Telekom az ilyen címen beszedendő teljes, körülbelül 61 milliárd eurós éves tételnek mintegy felét fizetheti ki. Egyelőre túlságosan korai még arról beszélni, hogy milyen pontos hatásai vannak az új adónak, befolyásolhatja befektetési vagy osztalékpolitikánkat, de akár mindkettőt is - idézte a Bloomberg a cégvezetőt.

Nem mondhatnám, hogy örülünk a fejleményeknek - mondta Mattheisen, aki azt is elárulta, hogy a Magyar Telekom többségi tulajdonosa, a Deutsche Telekom AG vizsgálja, hogy a különadó megfelel-e az Európai Unió szabályainak. Az unió érvényes előírásai szerint a távközlési szektorban külön illeték csak azzal a céllal vethető ki, ha az abból származó bevételeket az ágazat szabályozása során felvetődő költségekre fordítják - emlékeztetett Neelie Kroes informatikai és távközlési EU-biztos szóvivője pénteken Brüsszelben.

A Magyar Telekom az MSZSZ szerinti nettó árbevétele alapján 32,3 milliárd forint körüli összeget fizethet be válságadóként.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • m3200gt #3
    hát ez szívás. :D

    nem lehet (trükkök százaival... ;) ) az adófizetést elkerülni.

    végre egy igazságos lépés, nem hagyja az állam, hogy kilopják a szemét.
  • Garrett27 #2
    multi fail...
  • gromgotth #1
    hajjajj! durcik a multik.
    mondjuk mindegy mert úgy is az emberek szívnak majd, vagy így vagy úgy...

    So much war, so much soul, one mans loss, another mans gold