Napi Online

Lemarad az LG a tábla PC-boomról

Várhatóan nem tudja karácsony előtt piacra dobni táblakomputerét a koreai LG Electronics., mert bár a hardverrel elkészültek, a szoftverekkel még bíbelődni kell egy ideig - tudta meg a Bloomberg az ügyhöz közel álló forrásból.

Az LG csak annyit közölt a hírt kommentálva, hogy a kézi számítógéphez "optimálisan igazodó" programmal akarják értékesíteni a táblagépet. A hírügynökség információi szerint a készülék a Google Inc. Android operációs rendszerét kapja és a januári Las Vegas-i fogyasztói elektronikai kiállításon jelenhet meg a nyilvánosság előtt. Az LG, a világ harmadik legnagyobb mobiltelefon-gyártója addig is okos telefonjai értékesítésére koncentrálja erőforrásait.

A Goldman Sachs előrejelzése szerint idén 16 millió, 2011-ben pedig már 35 millió új táblakomputer találhat gazdára a világon. Az Apple hárommilliót adott el iPad táblagépéből az értékesítés megkezdését követő első 80 napban, ami elhalványítja még az igen nagy sikert aratott iPod zenelejátszó változatainak kezdeti eladási számait is. A Research in Motion a múlt hónapban mutatta be BlackBerry PlayBookját, amelyet a jövő év elején kezdenek el értékesíteni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!