SG.hu

4K HDR monitorokat mutat be az LG a CES-en

A cég a 2017-es CES fogyasztói elektronikai kiállításon, Las Vegasban mutatja be HDR-kompatibilis, 32 hüvelykes, UHD 4K monitorát.

Manapság mind több HDR-tartalom érhető el, a filmek széles választékától kezdve a legjobb videojátékokig. A HDR-technológia által kínált kiváló képminőség még azok számára is egyértelmű, akik csak alkalomszerűen néznek ilyen tartalmakat, a gyártók pedig már most arra törekednek, hogy a lehető legteljesebben kihasználják ezen ígéretes technológia előnyeit. A professzionális felbontás és a kivételesen élénk színek révén a HDR-kompatibilis monitorok különösen vonzó megoldást jelentenek a kreatív szakemberek és a videójáték-rajongók számára, és rajtuk kívül mindenkinek, akinek kiemelten fontos a képminőség.

A vállalat legújabb, 32 colos, 3840 x 2160 pixeles UHD 4K monitora (a 32UD99 modell) támogatja a HDR10 szabványt, amely még nagyobb fényerőt és még szélesebb színskálát kínál. A 32UD99 IPS panellel készül és a DCI-P3 színtér több mint 95 százalékának megjelenítésére képes. A készülék USB-C portja révén csak minimális számú kábelre van szükség, a készülék kialakítását pedig a vékony keret és a karcsú talp teszi teljessé. Mindössze egyetlen kábel segítségével egyszerre megoldható a videójel-továbbítása egy 4K kijelző felé, egy csatlakoztatott laptop töltése és az adatok továbbítása.


A 2017-es CES-en az LG más monitor-újdonsággal is előrukkol: itt mutatja be a 34 colos, 21:9 képarányú, UltraWide Mobile+ készüléket (a 34UM79M modellt). A 34UM79M a világ első, Chromecast-képes multimédiás monitora, így a készülék használói gond nélkül streamelhetik kedvenc filmjeiket, zenéiket, videojátékaikat és egyéb tartalmaikat a mobil eszközeikről egyenesen a monitorra. Lehetővé teszi, hogy a felhasználók párhuzamosan végezhessenek multitask feladatokat egy PC-n és egy mobil eszközön, egyetlen képernyőt használva. A Dual Controller Plus funkció ehhez hasonlóan arra szolgál, hogy egyetlen billentyűzet és egér segítségével egyszerre irányíthassuk a számítógépünket és egy okostelefont vagy tabletet. Az LG Mobile+ Monitor alkalmazás révén kényelmesen és távolról elérhető számos monitorbeállítási funkció, így például a jel-bemenet, a hangerő, a képarány, a PBP/PIP.


Szintén Las Vegasban rukkol elő a vállalat az új 34 colos 21:9 UltraWide gamer monitorral. Ebben más funkciók mellett megtalálható a szakadásmentes, dinamikus képfolyamért felelős AMD FreeSync technológia, az éles képet garantáló egy milliszekundumos elmosódás csökkentés (Motion Blur Reduction), a képernyő bemeneti késleltetését minimalizáló Dynamic Action Sync és a fekete szín stabilizátor is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!