MTI

Október végén leállítja a gyártást a győri Lite-On

Október végén beszünteti a termelést az autókban használt CD- és DVD-lejátszókat gyártó győri Lite-On; a cég üzemcsarnokának és alkalmazottainak egy részét az osztrák Melecs EWS GmbH helyi elektronikai cége veszi át.

A két táraság sajtótájékoztatóján elhangzott: a 19 ezer négyzetméteres gyártótér mintegy harmadát vette bérbe az új cég, de a tervek szerint a fennmaradó területre is beköltözik egy - egyelőre megnevezni nem kívánt - társaság. A Melecs konyhai elektronikai eszközökhöz, valamint a rend- és katasztrófavédelmi szervezetek kommunikációját támogató Tetra-rendszerhez gyárt majd itt egységeket. A mintegy 450 dolgozóból körülbelül kétszázat vesznek át.

Bernhard Pulverer, az osztrák cég három ügyvezetőjének egyike elmondta: évi 140 millió eurós forgalmat bonyolítanak, ebből mintegy 100 millió az elektronikai termékek részesedése, a többi gépek és kapcsolóberendezések adják; az elektronikai termelés körülbelül egyharmadát kívánják Győrbe csoportosítani. Októberre kiválogatják az alkalmazotti gárdát, beállítják a gépparkot, megkezdik a próbaüzemet, s 4-5 hónap alatt érik el a tervezett teljesítményt. A társaság tíz évre vette bérbe a Lite-On-tól a gyártelep egy részét, de a futamidő lejárta után meg is vásárolhatják a területet.

A helyszín kiválasztásánál Győr mellett szólt burgenlandi üzemük közelsége, de a megfelelő infrastruktúra (az autópálya közelsége és az üzemcsarnok minősége), valamint a munkaerő magas képzettségi szintje is. Hans-Martin Maier, a Lite-On társaság ügyvezetője elmondta: öt évvel ezelőtt, a csúcson még öt és félezer embert foglalkoztattak, ma mintegy 450-et, de a társaság életében mindig voltak felívelő és leszálló periódusok, s végig azt tartották szem előtt, hogy rugalmas megoldásokkal legyenek úrrá a nehézségeken; a bérbeadás is azt célozza, hogy ne álljon üresen a terület.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!