MTI

Átadták a zalaegerszegi infocentrumot

Átadták az 597 millió forintos európai uniós pályázati támogatással megvalósult infocentrumot pénteken Zalaegerszegen a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Kar Zalaegerszegi Intézetében.

Az infokummunikációs centrumot egy geotermikus energiát hasznosító, háromszintes, 1500 négyzetméter alapterületű, akadálymentesített épületben alakították ki. A földszinten intézeti könyvtár, webkabinet és kutatószobák, az emeleten tantermek találhatók. A tetőtérben rendezvényekre, tudományos tanácskozásra alkalmas konferenciaterem kapott helyet. A tudáscentrumot a város valamennyi felsőoktatási intézményének hallgatói igénybe vehetik. A diákok gyakorlati képzése mellett az infócentrum színtere lehet a város tudományos életének, és szolgáltatást nyújt majd a kis- és középvállalkozói rétegnek is.

A 622 millió forintos beruházáshoz a megyei és a város önkormányzat 10-10 millió, a Budapesti Gazdasági Főiskola pedig 5 millió forint önrészt adott. A megnyitón Manninger Jenő (Fidesz), a megyei közgyűlés elnöke azt emelte ki, hogy a megyei önkormányzatnak nem feladata ugyan a városban folyó felsőoktatás finanszírozása, de fontosnak tartják, hogy a kistelepüléseken élő fiatalok a közelben tanulhassanak, és a munkába állásuknak is egyik legfontosabb feltétele a képzettség.

Gyimesi Endre, Zalaegerszeg fideszes polgármestere arról beszélt, hogy a felsőoktatás színvonalának emelése mellett a városnak is szüksége van egy korszerű tudáscentrumra, ahol a hagyományos szakkönyvtár éppúgy megtalálható, mint a legmodernebb informatikai eszközök. Az infocentrum átadásakor Sándorné Kriszt Éva, a Budapesti Gazdasági Főiskola rektora és Ingrid Schwab-Matkovics, a Fachhochschule Burgenland rektora aláírta a magyar és az osztrák felsőoktatási intézmény közötti együttműködési megállapodást.

Az infocentrum vadonatúj épületében az első konferenciát szombaton rendezik meg, témája a zalai idegenforgalom és borászat kapcsolata.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!